07 Απριλίου 2016

Νίκος Μουρκούσης: ΔΗΛΩΣΗ Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΛΩΣΗ
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

    Δράττομαι της ευκαιρίας της παρούσης συνεδριάσεως, βέβαιος ότι εκφράζω τα αισθήματα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, για να καταθέσω την λύπη και απογοήτευσή μου, για τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον δήμο μας και μας δυσφήμισαν  ευρωπαϊκώς. Γεγονότα που αφορούν τον πρώην δήμαρχο και πτέραρχο εν αποστρατεία, Γεώργιο Πρεβεζάνο.

  Λυπούμαι πραγματικά την κατάντια του αντρός είτε έδρασε αυτοβούλως, είτε ενεπλάκη  λόγω αφέλειας, όπως πολλοί  -πιθανά και ο ίδιος-  προσπαθούν τελευταίως να μας πείσουν!
  Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι τραγικότερο. Να ενεπλάκη ηθελημένα ή να τον ενέπλεξαν κάποιοι, αντιλαμβανόμενοι την αφέλειά του;  Δεν διανοούμαι πως ηγήθηκε του δήμου μας άτομο τέτοιας αφέλειας, όπως δεν μπορώ να διανοηθώ επίσης, πως ο πρώην δήμαρχος, έδρασε αυτοβούλως, αυτός, που τιμήθηκε τόσο από τους Μεσολογγίτες με την ψήφο τους, όσο και από το ελληνικό κράτος  με υψηλό στρατιωτικό αξίωμα.
  Ας αφήσουμε βέβαια την δικαιοσύνη να αποφανθεί αν  τελικά επικράτησε του αντρός η αφέλεια ή η βούληση, κι ας σκεφτούμε όλοι μας και κυρίως οι πρώην συνεργάτες του, αρκετοί εκ των οποίων παρευρίσκονται και μάλιστα κατέχουν θέσεις ευθύνης, τα κριτήρια επιλογής ατόμων, σε ηγετικές θέσεις για την καθοδήγηση του πολύπαθου και δυσφημισμένου δήμου μας, ελέω κόμματος.
  Κλείνοντας, σας θυμίζω το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της παράταξης του κ. Πρεβεζάνου «ήθος-εντιμότητα-εργατικότητα», το οποίο παραπέμπει ευθέως στην ομηρική φράση,  “έπεα πτερόεντα”.
 Μεσολόγγι 31/3/16

                                                                                                          Νίκος Μουρκούσης