26 Απριλίου 2016

Μεγάλη Εβδομαδα στην Κατοχη 2016 - 24ωρη κινηση!


  • Μεγάλη Εβδομάδα και στο χωριό μας αρχίζει να υπάρχει πιο εντονη κίνηση λόγω εορτών. Εμφανίστηκαν οι πρωτοι επισκεπτες, (Κατοχιανοι που ζουν σε αλλα μερη της χωρας μας), και παρολα τα σκαμπανεβασματα του καιρου σημερα, λιγο βροχη με αερα και πιο χαμηλη θερμοκρασια η κινηση ηταν εντονη κυριως στο κεντρο της Κατοχης,

Το συνηθες φαινομενο με τα διπλοπαρκαρισματα δε θα αναφερθει για πρωτη φορα γιατι πλεον ειναι καθημερινο προβλημα και αν προσθεσουμε και τα εργα βιολογικου που γινονται τοτε μπορει να φανταστει ο καθενας τι πανικος υπαρχει στην κινηση και γκρινια.

Κατα τ΄αλλα πυρετωδώς οι κατοικοι κανουν τις καταλληλες προετοιμασιες των ημερων με αποκορυφωμα την Κυριακη του Πασχα.
Τις δε απογευματινες ωρες πεφτουν οι ρυθμοι γιατι οι περισσοτεροι ετοιμαζονται για να εκκλησιασθουν αλλα και τις μεταμεσονυκτιες ωρες οι νεοι το διασκεδαζουν στα cafe bar.


  • Η εκθεση λαογραφιας συνεχιζεται και οι επισκεπτες δεν ειναι μονο συγχωριανοι μας αλλα και τις γυρω περιοχες. Θα παραμεινει ανοικτη ως και 3 μερες που θα αρχισουν τα σχολεια για να μπορεσουν και οι μαθητες μαζι με τους εκπαιδευτικους τους να ερθουν στο πολιτιστικο κεντρο Συγγρου.

  • Με πρωτοβουλια του προεδρου της Δημ. Κοινοτητας Κατοχης κ. Γρ. Τρουπου σε συνεργασια με την Δημοτικη Αρχη εφερε μηχανημα να πλυνει διαφορα σημεια του οδοστρωματος που με τα εργα εχει δημιουργηθει συννεφο σκονης σε ολη την Κατοχη αλλα και οι δρομοι γεματοι χωμα και λασπη.