24 Μαρτίου 2016

Κατσούλης Π: Η «παραπλανημένη αριθμητική» του κου Κότσαλου

Αγαπητοί αναγνώστες
Όσοι από εσάς έχετε ακόμη το κουράγιο να μας παρακολουθείτε και δεν γελάτε με όσα γραπτώς και δημοσίως αναφέρουν ορισμένοι αιρετοί εκπρόσωποι σας στο Δήμο Μεσολογγίου, σήμερα θα σας απασχολήσω μ’ ένα σύντομο μάθημα απλής αριθμητικής. Από αυτά που διδασκόμαστε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.
Ο «Διαθέτοντας πλήρη αντίληψη της βαρύτητας του θεσμικού ρόλου που υπηρετεί εδώ και 1,5 χρόνο» κος Κότσαλος, προφανώς απουσίαζε από αυτό το μάθημα, διότι διαφορετικά δεν εξηγούνται τα γραφόμενα του, σύμφωνα με τα οποία «οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν
10 και όχι 12 που ορίζει ο κανονισμός» και ως εκ τούτου ορθώς δεν συγκάλεσε ΔΣ αφού «δεν πληρούνταν οι σχετικές προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν». Μιλάμε για το ΔΣ που από το Δεκέμβρη φθάσαμε στον Απρίλη, «προς τιμήν» του κου Κότσαλου.
Ας μετρήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τις υπογραφές:
Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης του κου Μουρκούση
             2  Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης του κου Τέγα
2  Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης εμού
1  Δημ. Σύμβουλος της παράταξης του κου Αντωνίου, ο ίδιος.
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος, ο κος Αντύπας (με fax στάλθηκε η υπογρ.)
2  Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης του κου Παπαδόπουλου
12
(η απουσιάζουσα και ανακαλυφθείσα από τον κο Κότσαλο υπογραφή, είναι εκείνου του Δημοτικού συμβούλου που δεν ήταν παρών στη διάρκεια της συλλογής τους και παρ’ όλο είχα τη διαβεβαίωση του επικεφαλής ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε σύγκλιση ΔΣ, δεν την έβαλα. Αν ορίσει γραφολόγο θα το επιβεβαιώσει!)
Σύμφωνα λοιπόν με το παραπάνω άθροισμα, το οποίο δεν αμφισβητείται μαθηματικά, ακόμη και δίχως την υπογραφή του «απόντος» οι υπογραφές ήταν 11 και «πληρούνταν οι σχετικές προϋποθέσεις».
Δυστυχώς ο κος Κότσαλος «συνελήφθεί» μια ακόμη φορά να παραβιάζει τον κανονισμό ( όπως και στον ετήσιο απολογισμό το Σεπτέμβρη). Αναδεικνύεται δυστυχώς ως παραταξιακός πρόεδρος, κατώτερος των περιστάσεων και δίχως να εκτιμά αρκετούς από εκείνους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πριν από 1,5 χρόνο. Αν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Έτσι και αλλιώς, «άλλος» ασκεί επί της ουσίας χρέη Προέδρου.
Αφήστε που εκφράζει και «προσωπικές απόψεις», όπως μας είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν έγινε λόγω απαρτίας, προφανώς εντός των ορίων του θεσμικού ρόλου που «σέβεται»… Ενώ εντελώς τυχαία άλλαξε και το θέμα της νέας συνεδρίασης, ίσως λόγω συντακτικού λάθους. Μετεξεταστέος και σ’ αυτό το μάθημα…

Κατσούλης Παναγιώτης

Μαθηματικός – Δημοτικός Σύμβουλος