12 Μαρτίου 2016

ΚΟΚΟΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Κλειστα γυμναστηρια

ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ


Στον πρωην Δημο Οινιαδων συζητουμε ακομη τα αυτονοητα που δεν εχουμε σε μια περιοχη 10000 κατοικων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

Ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου είναι δήμος της περιφέρειας Θεσσαλίας με έκταση 150,54 τ.χλμ και πληθυσμό 5.809 κατοίκους (6.936 κάτοικους σύμφωνα με την απογραφή του 2001). Έδρα του δήμου είναι η Ζαγορά.
Προέκυψε από την συνένωση με το Πρόγραμμα Καλλικράτης των προϋπαρχόντων δήμων Ζαγοράς και Μουρεσίου.

Χρηματοδότηση για το κλειστό της Ζαγοράς


Ημερομηνία: 26 Μαρτίου 2014, 17:55 Κατηγορία: Θεσσαλία


Μετά την εξασφάλιση 15,6 εκατ. ευρώ για αθλητικά έργα στη Θεσσαλία, ακόμα ένα αθλητικό έργο, το κλειστό γυμναστήριο της Ζαγοράς-Μουρεσίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, εξασφαλίσθηκε κονδύλι 1.400.000 ευρώ, ώστε το γυμναστήριο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον περιφερειάρχη στη Ζαγορά, παρουσία εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της περιοχής.  

Όπως επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Εδώ και καιρό οι κάτοικοι και οι φορείς της ευρύτερης περιοχής Ζαγοράς –Μουρεσίου μας είχαν θέσει μετ’ επιτάσεως ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, ότι δηλαδή η περιοχή είναι αθλητικά αποκλεισμένη. Χαρακτηριστικά μάλιστα κάποια νέα παιδιά στη συνάντηση που είχαμε τότε στο Δημαρχείο μου ανέφεραν, ότι χρειάζονται ένα κλειστό γυμναστήριο, το οποίο τους το είχαν υποσχεθεί ήδη από το 2004 μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004». Επειδή λοιπόν εμείς έχουμε αδυναμία τόσο στους νέους, όσο και στον αθλητισμό, αλλά και λόγω του ότι η τοπική περιοχή χρειάζεται ένα γυμναστήριο, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί. Το εν λόγω έργο βρισκόταν τότε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, όμως δεν προχώρησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Εμείς ζητήσαμε τη μελέτη, προσπαθώντας παράλληλα να βρούμε μια λύση, καθώς τα έργα αυτά δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ. Έτσι στο τέλος του έτους καταφέραμε και μετά από μεγάλο αγώνα να γνωστοποιήσουμε στο Υπουργείο, ότι έχουμε ανολοκλήρωτα έργα στη Θεσσαλία, τα οποία αποτελούν και περιβαλλοντική ρύπανση με το να μένουν σε αυτήν την κατάσταση, αλλά και για τα οποία έχουν δαπανηθεί χρήματα. Μετά λοιπόν από συνεχή πίεση και σε συζήτηση με τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, παρά τα στενά οικονομικά πλαίσια, καταφέραμε και το εντάξαμε στο Π.Δ.Ε. και το οποίο θα γίνει πραγματικότητα με τα χρήματα της Περιφέρειας. Μετά λοιπόν από αυτό το βήμα προχωράμε στην διαδικασία της δημοπράτησης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται στην περιοχή, την οποία βγάζει πλέον από την αθλητική απομόνωση, δίνοντας  παράλληλα μια διέξοδο στους κατοίκους. Είναι ένα έργο που δίνει οξυγόνο στους νέους και στον αθλητισμό, αλλά παράλληλα και έναν χώρο, όπου μπορούν να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις».

Στην ανακοίνωση της ένταξης του έργου έδωσαν το παρών η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Αργύρης Κοπάνας, Πέτρος Μπατζιάκας και Λεωνίδας Ρίνης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σταύρος Κανέλος και Αντώνης Αχτσαλής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ζαγοράς, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κώστας Λεβέντης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής

Εγκαταστάσεις Γυμναστηρίου.

Το συγκρότημα του Κλειστού Γυμναστηρίου θα αποτελείται από τρία (3), βασικά τμήματα:
α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής
β. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους,
γ. τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

1   Η αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής είναι ενιαίος χώρος, μη διακοπτόμενος από οποιοδήποτε οικοδομικό ή άλλο στοιχείο, με καθαρές διαστάσεις 22.70×34.00 μ. και απολύτως ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 9.20 μέτρα, (στη περιοχή του αγωνιστικού χώρου).
2   Το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας αποτελείται από τους χώρους εξυπηρέτησης των αθλουμένων, των προπονητών, διαιτητών κτλ., τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο.
Οι χώροι αυτοί κατασκευάζονται κατά μήκος της μίας από τις μεγάλες πλευρές της αίθουσας και συγκεκριμένα σε εκείνη απέναντι από τις κερκίδες.
3   Το συγκρότημα των χώρων των θεατών αποτελείται από:
α. τις κερκίδες, οι οποίες θα κατασκευασθούν παράλληλα προς τον μεγάλο άξονα της αίθουσας γυμναστικής και αθλοπαιδιών προς τη μία μεγάλη πλευρά της, θα έχουν δε χωρητικότητα 380 θεατών περίπου και θα πληρούν όσον αφορά στο τρόπο κατασκευής και τις προσπελάσεις, απολύτως τον κανονισμό πυροπροστασίας και
β. τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.
Ο περιβάλλων χώρος του Γυμναστηρίου περιλαμβάνει:
1 Πεζοδρόμιο πλάτους τουλάχιστον 2.00 μ. περιμετρικά του κτιρίου.
2 Όλες τις απαιτούμενες σκάλες, ράμπες και εξωτερικούς διαδρόμους, προσπελάσεις προς και από τους χώρους του γυμναστηρίου.
  1. Όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη προστασία δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του. (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης, απορροές όμβριων κτλ.).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ
ΚΟΚΟΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ