29 Φεβρουαρίου 2016

Σίσυφο

ΚΑΤΟΧΗ…. Χωρίς λίφτινγκ….  Ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται
Έχει ράμματα για όλους. Εμείς οι Κατοχιανοί , ευτυχώς η δυστυχώς, ο τόπος μας επιτρέπει να φαντασιωνόμαστε  και  να παραμυθιαζόμαστε με τις φωτογραφίες ότι είμαστε το  number one the best ….. παρόλο που η καθημερινότητα συσσωρεύει προβλήματα ,αδιέξοδα , αργοπορία  και ανεπάρκεια  αλλά υποδεικνύει λύσεις και διαφυγές που τις αποφεύγουμε αλλά  δίνουν όμως  μια άπλετη θεά στο φτωχό χωριό μας  που ζούμε, όμως εμείς,…. <setting sail for the next years>  βάζουμε πλώρη για τα επόμενα χρόνια όπως λέγει μια διαφήμιση, …. εναποθέτοντας τις ελπίδες μας σε ένα λαχείο ….. να σκεφτείτε ότι δεν έχουμε ούτε  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ  …υπενθυμίζοντας για μια άλλη φορά ότι η κανονικότητα δεν είναι αυτονόητη για την Κατοχή. Εμείς όμως  έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε να περπατάμε προς τα δημιουργικά  όνειρα μας και εάν μπορούμε να αφήσουμε τα ίχνη μας παρακαταθήκη στους νέους .
 Από τα 26 εκατ τουρίστες που ήρθαν το 2015 στην Ελλάδα πόσοι ήρθαν εδώ; Μα πώς να έρθουν όταν δεν υπάρχει προσφορά πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών ; μα πως θα γινόμαστε πολιτιστική πρωτεύουσα ; οι Φιλέλληνες με το τι είμαστε βοήθησαν  την Ελληνική Επανάσταση ,αυτός ο  πραγματικός μύθος είναι τροχοπέδη γιατί  μας αποτρέπει να αγωνιστούμε για το παρόν και  το μέλλον επικαλούμενοι το παρελθόν και έτσι παρακάμπτουμε και κωλυσιεργούμε την  σημερινή πραγματικότητα .Η  φτώχια έχει χτυπήσει την πόρτα μας εδώ και χρόνια αλλά τώρα με την κρίση την αισθανόμαστε ακόμα περισσότερο .Από την στιγμή που δεν υπάρχουν προγράμματα και σχεδιασμοί για το τι γίγνεσθαι μας δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι το μέλλον μας θα είναι σκληρό και βασανιστικό και με συναίσθημα ότι είμαστε το βαρίδι του Δήμου μας….. από την στιγμή που ο Κύριος Δήμαρχος έχει καταγράψει τα προβλήματα της Κατοχής κατά την επίσκεψη του   .
 Συνεχίζουμε να κάνουμε σαν τον Σίσυφο να ξανανεβάσουμε την πέτρα στο βουνό….. είναι εμφανές ότι δεν  έχουμε ένα  Θεσμό που θα λύνει τα προβλήματα για να πάμε μπροστά χωρίς να αισθανόμαστε αχάριστοι και αδικημένοι …… Γεώργιος Καλόκληρος