10 Δεκεμβρίου 2015

Τ. ΦΡΑΓΚΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Κύριε Πρωθυπουργέ
Πριν αποφασίστε οτιδήποτε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πρέπει να διαβάσετε τα παρακάτω:
Τη Δημοκρατία την εφεύραν οι αρχαίοι Έλληνες. Αυτοί την δημιούργησαν και αυτοί έθεσαν εξ’ αρχής τις βασικές αρχές λειτουργίας της. Η ψευτοδημοκρατία, που σήμερα αργοπεθαίνει, δεν είναι η Δημοκρατία των Ελλήνων. Είναι η democracy των Αγγλοσαξόνων.

 Η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η  διαπλοκή μεταξύ των εξουσιών.  Το μυστικό της λειτουργίας της Αρχαίας Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών ( ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ – ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ) Τα δύο κύρια όργανα εξουσίας της —η Εκτελεστική και η Νομοθετική εξουσία— στελεχωνόταν με διαφορετικό τρόπο. Οι στρατηγοί, που έφεραν την Εκτελεστική εξουσία, την οποία σήμερα φέρει ένας πρωθυπουργός, ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ, ενώ οι βουλευτές, οι οποίοι έλεγχαν αυτήν την εξουσία, ΚΛΗΡΩΝΟΤΑΝ. Εκλέγονταν οι αντιπρόσωποι και κληρώνονταν οι εκπρόσωποι του λαού. Η κλήρωση δεν επιτρέπει στο σύνολο των ελεγκτών (δηλαδή των βουλευτών) να διαπλέκονται με την Εκτελεστική εξουσία.
Η Βουλή παίζει τότε τον ρόλο για τον οποίο έχει σχεδιαστεί. Είναι ένα ιδιότυπο νομοπαρασκευαστικό αλλά και συμβουλευτικό και διοικητικό σώμα, το οποίο διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην πολιτική ζωή.  Οι εκλεγμένοι και ικανοί δίνουν τότε μάχη, για να πείσουν τους κληρωμένους και τυχαίους.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την ποιότητα της σημερινής δημοκρατίας, όταν ο πρωθυπουργός είναι ταυτόχρονα και κομματάρχης και άρα αρχηγός ομάδας βουλευτών. Μιλάμε για το απόλυτο «στήσιμο» της Βουλής.
Αν σ' αυτήν την εξωφρενικά παράνομη και παράλογη διαπλοκή των δύο κυρίαρχων εξουσιών προσθέσει κάποιος και την τρίτη εξουσία (την δικαστική), εύκολα καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Όταν οι "εκτελεστικοί" εξουσιαστές με επικεφαλής των πρωθυπουργό ελέγχουν τους ελεγκτές τους "νομοθετικούς" εξουσιαστές (δηλαδή τους βουλευτές) και όλοι αυτοί μαζί επιλέγουν την ηγεσία της δικαιοσύνης, αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται. Σύντομα δημιουργείται μια «συμμορία», η οποία ελέγχει τα πάντα. Μια «συμμορία», η οποία, με επικεφαλής τον κομματάρχη, ελέγχει απόλυτα την εξουσία.
Στην πραγματική Ελληνική Δημοκρατία οι εκλογές θα δώσουν τον νικητή και αυτός κυβερνά. Δεν υπάρχουν ούτε "ενισχυμένες" ούτε “απλές” αναλογικές. Ο νικητής πάντα θα έχει απέναντί του μια Βουλή, την οποία θα πρέπει να πείσει γι' αυτά τα οποία έχει σκοπό να κάνει. Καμία σχέση μ' αυτά που συμβαίνουν τώρα. Με τους πρωθυπουργούς, οι οποίοι, από της επομένης των εκλογών, εξασφαλίζουν για τέσσερα χρόνια προκαταβολικά την πειθώ τους.
Σε μια τέτοια βουλή χωράνε όχι απλά τριακόσιοι βουλευτές, αλλά και χίλιοι. Εφικτό  είναι, όταν πληρώνονται με κοινούς μισθούς και ο μεγάλος πληθυσμός τους είναι μια επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα, εφόσον κάνει πρακτικά αδύνατο το «στήσιμο» της Βουλής. Ξέρετε γιατί η σύγχρονη Ελλάδα θεωρεί πολλούς τους τριακόσιους βουλευτές;  Γιατί αυτοί δεν είναι βουλευτές. Δεν είναι κληρωτοί εργαζόμενοι.  Είναι υψηλόμισθοι, που ο καθένας απ' αυτούς εισπράττει μισθούς δεκάδων κοινών εργαζομένων, χωρίς ταυτόχρονα ν' αποδίδει με την ύπαρξή του καρπούς για την κοινωνία. Γι' αυτόν τον λόγο ο λαός τούς θεωρεί πολλούς.
Να λοιπόν κ. Τσίπρα η ευκαιρία να γίνεις ο οδηγός των λαών. Ξεκινήστε αγώνα για αυτήν την πραγματική Δημοκρατία, η οποία θα «πυρπολήσει» τις χώρες της Μεσογείου και από εκεί τον κόσμο ολόκληρο. Αυτή η Δημοκρατία θα μας απαλλάξει από τους δανειστές . Αυτή η Δημοκρατία θα εξαλείψει τη διαφθορά. Αυτή  η  Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή η Δημοκρατία θα εξασφαλίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτή η Δημοκρατία θα εξασφαλίσει τις συντάξεις.
ΤΑΣΟΣ ΦΡΑΓΚΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

tasosfragan@hotmail.com