04 Δεκεμβρίου 2015

Με λαμπρότητα η εορτή του Αποστόλου Ανδρέα στο Λεσίνι.(Π. Καζανας - φωτο)



Με λαμπρότητα η εορτή του Αποστόλου Ανδρέα στο Λεσίνι.

Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η 30η Νοεμβρίου Για την ενορία Αποστόλου Ανδρέα Λεσινίου.

Οι πιστοί είχαν τη μεγάλη ευλογία να ζήσουν την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και να νιώσουν την πατρική παρουσία του Ποιμενάρχη μας μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.  Είχαν επίσης την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να πάρουν δύναμη από τα ιερά λείψανα του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος  Γεωργίου του Τροπαιοφόρου
και του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Χαραλάμπους.  Ακολούθησε η Λιτανεία των ιερών λειψάνων αλλά και των ιερών εικόνων από τα τρία μεγάλα προσκυνήματα της ενορίας, της Παναγίας της Λεσινιώτισσας, των Εισοδίων της Θεοτόκου (εκ του Βυζαντινού Ναού) και του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Πλήθος παιδιών ντυμένων με ρασάκια αλλά και νέων με παραδοσιακές στολές ευλαβικά συμμετείχε στη λιτανεία την οποία λάμπρυνε ακόμη περισσότερο η παρουσία της μπάντας του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.
Ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό που μας χάρισε αυτή τη μεγάλη δωρεά. Ευχαριστούμε επίσης τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για όσα μας πρόσφερε με την παρουσία του, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Δημητρίου, εφημέριο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, για τη θυσιαστική του αγάπη, τον ιεροψάλτη Γεράσιμο Κιτσάκη για την κατάνυξη που μας προσέφερε, τον Αθανάσιο Τσαπόκο, θεολόγο, για την αμέριστη βοήθειά του, το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την παραχώρηση της Φιλαρμονικής και την κυρία Νίκη Παπατριανταφύλλου, ιδιοκτήτρια παραδοσιακών στολών, για τη συνεργασία.
Εκ του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα Λεσινίου