07 Οκτωβρίου 2015

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»: Ο εκβιασμός της ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό



Ο εκβιασμός της ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει
Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό
Εδώ και 2,5 χρόνια περίπου, είμαστε όλοι μας ως τοπική κοινωνία υπό το κράτος των εκβιαστικών απειλών της ΔΕΗ διακοπής της υδροδότησης στο δήμο μας, εξαιτίας χρέους της ΔΕΥΑΜ προς αυτή.

Χρέος που σε μεγάλο βαθμό κληροδοτήθηκε από την πρώην ΔΕΥΑ Οινιάδων και το οποίο παρ’ όλο που έχει αντλήσει το τεράστιο ποσό του 1.038.406,86 € κατά την τελευταία διετία 2013 -2015 από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜ - ήτοι από τις τσέπες όλων ημών των καταναλωτών – αυξάνεται τοκιζόμενο και σήμερα φθάνει τα 2,8 εκατ. €.
Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λυθεί πριν από δυο χρόνια, αν εκφράζονταν πολιτική βούληση από την τότε κυβέρνηση, με την ένταξη της τότε μικρότερης οφειλής της ΔΕΥΑΜ στη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών, όπως έγινε με μέρος των χρεών του δήμου αλλά και του ΧΥΤΑ. Δεν εκφράστηκε αυτή η πολιτική βούληση τότε, αλλά είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα να εκφραστεί σήμερα. Η παροχή υγιεινού νερού σε όλους τους κατοίκους του δήμου είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση, οι βουλευτές του Νομού και ο συντοπίτης μας νέος Υπουργός Εσωτερικών να επιδείξουν την ευαισθησία που απαιτείται άμεσα.
Προς το παρόν πρέπει να παγώσει κάθε διαδικασία διακοπής του ρεύματος προς τη ΔΕΥΑΜ, όπως αυτή που προγραμματίζεται για την επόμενη Δευτέρα, 6ωρης διάρκειας. Η εφαρμογή της σε συνδυασμό με την αντίστοιχη διακοπή ρεύματος προς το ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και τη γενικότερη ασφάλεια της περιοχής μας, ιδίως δε αν υπάρξουν νεροποντές.
Είμαστε σύμφωνοι και αλληλέγγυοι με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της σημερινής διαπαραταξιακής επιτροπής, καλούμε δε και εμείς από την πλευρά μας όλους τους εκπροσώπους των φορέων και τους δημότες στην κινητοποίηση της Δευτέρας, στις 9πμ, στα γραφεία της ΔΕΗ στην πόλης μας.


Εκ μέρους του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κατσούλης Παναγιώτης
Καρατσόλης Παντελής