03 Οκτωβρίου 2015

Γεώργιος Καλόκληρος: ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

                                                        ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ



 <Έχουμε τεράστια παράπονα και θυμό για την αδιαφορία σε ότι μας ανήκει ως τοπική κοινωνία και μας το στερούν> Κατοχιανός Οινιαδίτης …………..Σαν Katochi news έχουμε ενημερώσει τον τοπικό Πρόεδρο
,Αντιδήμαρχο και τον υπεύθυνο του Δήμου για την  Προστασία και αξιοποίηση ,προβολή μνημείων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής και τους αναγνώστες του Katochi news  για την επικινδυνότητα του τοίχου  (Γουλιμή )…….αλλά αυτοί οι κύριοι δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον έως τώρα και εάν γίνει το αναπόφευκτο, πέσει ο τοίχος,  άλλοι θα είναι οι υπεύθυνοι.

Δεν  γνωρίζουν  ότι είναι οι χωροφύλακες της γειτονιάς και θα πρέπει να ενδιαφερθούν ,ενεργούν ,πιέσουν ,διαμαρτυρηθούν και να καταγγέλλουν την αδιαφορία των άλλων υπευθύνων και ανεύθυνων   ….πόσο μάλλον όταν γκρεμίζεται η πολιτιστική μας κληρονομία  που θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και η ιστορία  αύριο θα μας ζητεί το πώς καταστράφηκαν τα μνημεία μας  . Απαξιώνουν  κατ αυτόν τον τρόπο όχι μόνον τον τόπο τους αλλά αδικούν  και τους εαυτού τους και αντί εμείς να τους περιφρονούμε  για την εξαπάτηση των προεκλογικών εξαγγελιών τους  λέμε το τετριμμένο ( έλα μωρέ δεν βαριέσαι τα έχει αυτά ο πολιτικός).Κανείς δεν ξέρει   το πόσα συμβούλια έχει κάνει το Τοπικό Συμβούλιο της Κατοχής  ,ίσως 2-3 , και τι προτάσεις και αποφάσεις έχει πάρει για την πολιτιστική μας κληρονομία. Ίσως δεν ξέρουν εάν έχουμε ( τα θεωρούν ίσως παλιόσπιτα )  και τι μπορούν να προσφέρουν  αυτά σήμερα και αύριο στην Κατοχή. 

Δυστυχώς ο ιδιώτης ότι και να κάνει για την προώθηση τους  δεν έχει την ίδια δύναμη και φωνή προς στους αρμοδίους………. Όπως θα ακουστεί  η φωνή του  Προέδρου ,Αντιδημάρχου η Δημάρχου κλπ. Θα έπρεπε , με τον πολιτιστικό  θησαυρό που έχουν, να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί και να τα μεταφέρουν στις πολιτικές τους αποφάσεις δημιουργώντας μια φωτιά που θα φωτίζει τον τόπο μας .
Η Πολιτιστική κληρονομιά μας παραμένει αναξιοποίητη , ανενεργή  και μοιραίως ανύπαρκτη ……….. χάνοντας την συνέχεια της .Παραμένουμε  στο σκοτάδι και μην ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, με την πολιτιστική τύχη που έχουμε, θα μπορούσαμε να βγούμε στο ξέφωτο……………..

Γεώργιος Καλόκληρος