04 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Καλόκληρος: οικισμός-Αμμουδιά (φωτο)

Ένας
 μικρός Θεσπρωτικός οικισμός-Αμμουδιά  150 χιλ από εδώ πριν την Πάργα  -στης εκβολές του Αχέροντα ένα ρυάκι ποταμός  με πλάτος 20-30 μετρά ,ένα μικρό θαύμα ( για εμάς )στην Ελλάδα που οφείλετε σε μερακλήδες Περιφερειάρχες και Δημάρχους  που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου τους , γεμάτος Ξενοδοχεία ,Τροχόσπιτα ,Πανσιόν και Ενοικιαζόμενα  Δωμάτια.

Με τόσα Ευρωπαϊκά προγράμματα ……….η φύση μας
κραυγάζει ,ο τόπο μας βογκίζει για ανάπτυξη  και οι άνεργοι  ωρύονται και  βολοδέρνουν   για  να βγάλουν ένα κομμάτι τίμιο δουλευμένο ψωμί. Οι τρεις εκμεταλλευτές , επενδυτές  και  σατράπηδες της περιοχής  μας  που λειτουργούν ληστρικά και σε βάρος της περιοχή μας  όπως  η  Περιφέρεια  που εισπράττει από τις ιχθυοκαλλιέργειες , μια Κτηματική φάντασμα που  εισπράττει τα ενοίκια από τα παράνομα  κτίσματα και ο  Δήμος που εισπράττει τα ενοίκια από τα εκεί χωράφια τι κάνουν ; 3  μπαλώματα  δρόμου κόστος  100.000 χιλ ευρώ,  ο δε Δήμος πρώην Οινιάδων και τώρα Ι Π Μεσολογγίου  δεν έχει κάνει ακόμη οριοθέτηση της  κοίτης του ποταμού την δε Κτηματική την ξέρουμε από τα πρόστιμα που στέλνει .Δυστυχώς αυτοί  είναι οι επενδυτές και μεγάλο εκμεταλλευτές της περιοχή μας  .Ο Νόμος υπάρχει αλλά όχι για αυτούς < ο επενδυτής  η εκμεταλλευτής μιας περιοχής….  ένα μέρος των κερδών πρέπει να τα χρησιμοποιεί για την συντήρηση ,βελτίωση και επένδυση > απεναντίας αυτοί λεηλατούν .Δεν αναφέρουμε το τι θα έπρεπε να κάνουν για την ανάπτυξη  αλλά ούτε και για το  σπορ Kitesurf που η περιοχή φημίζετε σε όλη την Ευρώπη έχουν κάνει κάτι .
Κύριοι…  Οι πρώτοι δρόμοι  της ανθρωπότητας ήταν τα Ποτάμια. Έχει να γίνει καθαρισμός της κοίτης από  τότε που αυτοκαθαριζόταν από μόνο του ,μετά έφτιαξαν τα φράγματα και άλλα έργα και έμεινε  απροστάτευτο και εγκαταλειμμένο στην τύχη του ενώ θα έπρεπε να καθαρίζετε το λιγότερο κάθε 10 ετια  .   Από την στιγμή που δεν υπάρχει ένας πολιτικός  οραματιστής ,προικισμένος να δημιουργεί και να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία και ένα κράτος που να μη έχει μονό εισπρακτικό χαρακτήρα  …… Σας δίνει την   ευκαιρία να μεγαλουργήσετε μέσα στην φτώχια μας  ……. Ο ΑΧΕΛΩΟΣ.  

ΥΓ….Για να πάρετε Ιδέες η για να μάθετε το πώς ενέργησαν για αυτό το θαύμα τους…..   σας προσφέρουμε μια επίσκεψη με αυτοκίνητο ,βενζίνη και ένα καφέ στην παράλια της Αμμουδιάς ……………… Γεώργιος Καλόκληρος