03 Ιουλίου 2015

Καρατσόλης Παντελής: Από σήμερα και έως την Κυριακή κλείστε την TV

Από σήμερα και έως την Κυριακή κλείστε την TV
Εγώ το έκανα ήδη. Γιατί δεν αντέχω να βλέπω on line τη συντέλεια του κόσμου που έρχεται από Δευτέρα, αν υπερισχύσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Τέρμα οι τράπεζες, τέλος τα λεφτά, οι συντάξεις, οι μισθοί, τα επιδόματα. Τέλος η ζωή μας. Ζούσαμε στον παράδεισο και ξαφνικά μέσα σε 5 μήνες μας πηγαίνουν στην κόλαση. Και δεν πρόλαβα καν να εξομολογηθώ στον Πρεπεντέρη, τον Τσίμα, την Τρέμη, τον Τράγκα και σε όλα αυτά τα καλόπαιδα
των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. 
Από την μεταπολίτευση και δώθε, ποτέ δεν έχει υπάρξει τέτοιας έκτασης, διάρκειας και έντασης μαύρη προπαγάνδα υπέρ μιας πολιτικής επιλογής. Στην προκειμένη περίπτωση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Πραγματική πλύση εγκεφάλων, ασύστολα, ασύδοτα και χωρίς ίχνος ντροπής. Η απροσχημάτιστη καλλιέργεια του φόβου στην πρώτη γραμμή, από το πρωί μέχρι το βράδυ, της «αδέκαστης ενημέρωσης» μας.
Ξέρουν τι κάνουν, δίνουν τα ρέστα τους για να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων τα μικρά και μεγάλα αφεντικά τους. Είναι επαγγελματίες – δολοφόνοι της όποιας αντικειμενικής πληροφόρησης. Πριν από δυο αιώνες περίπου, ο Βρετανός φιλόσοφος Betrand Russel έγραφε γι’ αυτό που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κάνουν σήμερα στη χώρα μας:
«Κανένας άνθρωπος, ούτε ομάδα, ούτε έθνος,
δεν μπορεί να ενεργήσει ανθρώπινα ή να σκεφθεί σωστά
υπό το κράτος ενός μεγάλου φόβου»
Ξέθαψαν πολιτικά πεθαμένους νεκροθάφτες της πατρίδας μας και μας τους σερβίρουν ως εθνικούς σωτήρες. Ο πατήρ Μητσοτάκης με το ένα πόδι στον τάφο, ο «άλαλος δραπέτης» εδώ και έξι χρόνια Κωστάκης, ο «αρχιερέας» Σημίτης και τα εξαπτέρυγα του, μεγαλοσχήμονες καθηγητές Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (αλήθεια υφίσταται αυτό το μαγαζί;), τραγουδιστάδες, άπαντες βολεμένοι και καλοταϊσμένοι, κινδυνολογούν φοβούμενοι μήπως χάσουν τα απίστευτα προνόμια τους, που με τόσο κόπο κατέκτησαν 30 χρόνια τώρα.
Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι «νοικοκυραίοι» με εμάς τους «ξυπόλυτους»;  Υπηρετούμε και υπερασπιζόμαστε τα ίδια κοινά συμφέροντα; Πρέπει να συμπορευθούμε μαζί τους για να σώσουμε την πατρίδα από τη χρεωκοπία; Ποια χρεωκοπία; Τη δική τους την πολιτική ή την άλλη τη «συντεταγμένη χρεωκοπία» που ζούμε εδώ και 5 χρόνια στη καμπούρα μας και από την οποία βγήκανε οι ίδιοι πλούσιοι πλουσιότεροι και εμείς οι φτωχοί φτωχότεροι; Για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους για τα επόμενα 20 χρόνια και εμείς να λέμε στα παιδιά μας να ξενιτευτούν;  
Και να θέλεις να ψηφίσεις ΝΑΙ, με τέτοια μαύρη προπαγάνδα δεν γίνεται. Δεν γίνεται να μας θεωρούν πολιτικά ηλιθίους. Να  υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Έχουμε μνήμη και κρίση.
Δεν είμαστε ανθρωπάκια μιας χρήσης, γι’ αυτό να τους στείλουμε ηχηρό μήνυμα. Να πούμε δυνατά ΟΧΙ. 

Καρατσόλης Παντελής

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου