31 Ιουλίου 2015

Μια εθελόντρια: Μια εικόνα ... χίλιες λέξεις..!


Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει τη φράση αυτή. Την αλήθεια που κρύβει μέσα της όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να τη διαπιστώσω και προσωπικά ως μέλος της εθελοντικής ομάδας Κατοχής, όταν προετοιμάζαμε την έκθεση παλιάς φωτογραφίας.
Ενθουσιασμός, αγωνία, περιέργεια και χαρά ήταν μερικά από αυτά τα συναισθήματα που νιώθαμε κάθε φορά που ψάχναμε, ρωτούσαμε και τελικά βρίσκαμε παλιές φωτογραφίες από την Κατοχή.
Φωτογραφίες όχι και τόσο γνωστές σ' όλους που μας θυμίζουν, μας μαθαίνουν και αναδεικνύουν σημαντικές στιγμές από τη ζωή και την καθημερινότητα των περασμένων χρόνων.

Φωτογραφίες ξεχασμένες, ασπρόμαυρες, μικρές, κιτρινισμένες, καταχωνιασμένες σε μπαούλα γιαγιάδων.
Αρώματα ξεθυμασμένα φωτογραφίες που έφεραν αναμνήσεις στους ιδιοκτήτες τους και σ΄εμάς χαρά για το υλικό που άρχισε να συγκεντρώνεται.

Κερδίσαμε τόσα πολλά όσοι ασχοληθήκαμε με αυτή την εκδήλωση που πραγματικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους και όσες μας εμπιστεύτηκαν προσωπικές τους στιγμές και μας πρόσφεραν τις φωτογραφίες τους. Δε μπορώ να σας περιγράψω πως νιώθαμε εμείς οι νεότεροι κάθε φορά που στήναμε αυτές τις φωτογραφίες στον τοίχο.
Προσπαθούμε να μαντέψουμε πρόσωπα, στιγμές, αλήθειες, ζωές που μπορεί να χάθηκαν με τα χρόνια αλλά ζουν  όμως ακόμα μέσα από αυτές τις φωτογραφίες αφήνοντας τα ίχνη τους.
Ταξιδέψαμε!!! Αλήθεια σας λέω, ταξιδέψαμε!!! Όλοι μας.
Ένα ταξίδι μαγικό. Ένα ταξίδι στο παρελθόν της Κατοχής από το 1915 έως το 1970. Ένα ταξίδι με ελάχιστα λόγια αλλά γεμάτο ψυχή. Ένα ταξίδι που όσο υπάρχουν φωτογραφίες δεν τελειώνει ποτέ.
Η ομάδα εθελοντών Κατοχής σας προσκαλεί όλους σ΄αυτό το μαγικό ταξίδι. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί.

Μια εθελόντρια