17 Ιουνίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; (VIDEO)

Οι εμφανίσεις καρχαριών στην Ελλάδα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Οι επιθέσεις σε ανθρώπους όχι λίγες, ωστόσο όχι συχνές. Πριν κάποια χρόνια, βιντεοσκοπήθηκε στην Ψάθα, δύο μέτρα από την παραλία, ένα μεγαλούτσικο ψαράκι. Φέτος, πάλι στην Ψάθα, κάποιοι νεαροί έβγαλαν μια ταλαιπωρημένη από τα αγκίστρια συγγενή του στην παραλία. Το ψάρι άρχισε να γεννοβολά και 9 ζωντανοί απόγονοί του ρίχτηκαν στη θάλασσα.



Για κάποιο λόγο, κάποιοι φυσιολάτρες θεωρούν παραφυσικό ον τον άνθρωπο και παρά φύση τις πράξεις του. Όσα πράττει ο άνθρωπος είναι παρά φύση ενώ όσα πράττει η υπόλοιπη φύση, εκλαμβάνεται ως διαδικασία που οδηγεί στη φυσική επιλογή. Ενδιαφέρουσα άποψη. Η αλήθεια μάλλον είναι κάπου στη μέση, όπως πάντα. Η απόφαση για επιστροφή των 9 μικρών στη μητέρα φύση πάρθηκε φυσιολατρικά αν και ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί διάσωση τόσο εχθρικού είδους από κανένα ζώο στην υπόλοιπη φύση. Λίγο αντιφατικό αυτό έτσι; Ας μη βιαστούμε να επικροτήσουμε ούτε όμως να καταδικάσουμε την πράξη των νεαρών.

Ο άνθρωπος συμπεριφέρεται τοποχρονικά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στα επικίνδυνα γι αυτόν ήδη.

1. Τα κυνηγά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
2. Τα θανατώνει όταν βρεθούν στο δρόμο του ακόμη κι αν δεν κινδυνεύει άμεσα.
3. Τα θανατώνει όταν βρεθούν στο δρόμο του μόνο αν κινδυνέψει.
4. Ακόμη κι αν βρεθούν στο δρόμο του, ακόμη κι αν κινδυνέψει προσπαθεί να μην τα πειράξει.
5. Τα θανατώνει μόνο αν πρόκειται να τραφεί από αυτά.
6. Φτιάχνει συλλόγους και βοηθά στη διατήρηση των ειδών.
7. Ακόμη κι αν η φύση αποφασίσει να τα αποβάλει, ακόμη κι αν χωρίς την ανθρώπινη δραστηριότητα θα εξαφανίζονταν, προσπαθεί να τα διατηρήσει καλλιεργώντας τα.
8. Προσπαθεί να επαναφέρει στη ζωή εξαφανισμένα από καιρό είδη.

Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αποφασίσει με σιγουριά ποια τακτική είναι η σωστή. Ο άνθρωπος κάνει λάθη αλλά δεν είναι ο μόνος. Κάνει λάθη γιατί η φύση δεν είναι αλάνθαστη όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Έτσι, ό,τι κι αν πράττει ο άνθρωπος, δε μπορεί να βαπτιστεί παρά φύση, αφού ως ον δεν προέρχεται από άλλο Σύμπαν. Είναι γνήσιος γόνος του. Τέλος, αν αυτό έχει κάποια σημασία, κανένα είδος στον πλανήτη δεν κυνηγάει χωρίς να είναι απαραίτητο. Και σίγουρα κανένα δεν αγωνίζεται προκειμένου να διατηρηθούν τα υπόλοιπα είδη που συγκατοικούν σε αυτόν. Φυσιοφιλία, φυσιολατρία, ή φυσιοπληξία; Διαλέξτε!

Στα βίντεο που ακολουθούν, παρουσιάζονται στα ρηχά τού Κορινθιακού, κανονικοί καρχαρίες. Όχι σκυλόψαρα. Προσοχή στα σχόλια. Υπάρχουν φυσιόπληκτοι που προσπαθούν να τους βαπτίσουν... χρυσόψαρα. Τέτοια "χρυσόψαρα", υπάρχουν στην Ελλάδα. Κι είναι εδώ από αρχαιοτάτων χρόνων, δεν ήρθαν τώρα. Τριανταπέντε είδη καρχαρία φιλοξενούν οι θάλασσές μας, από τα οποία δε λείπει ο επιβλητικός λευκός καρχαρίας, ίσως το πιο επικίνδυνο αρπακτικό του πλανήτη. Γιατί όμως οι καρχαρίες δεν επιτίθενται συχνά στην απέραντη ακτογραμμή της Ελλάδας με τους χιλιάδες λουόμενους; Το μόνο ζώο στον πλανήτη που κυνηγάει ανθρώπους όπου τους πετύχει με σκοπό να τραφεί, είναι η λευκή αρκούδα. Τα ψαράκια αυτά ίσως απολαμβάνουν τα ζεστά καλοκαιρινά νερά σε απόσταση ασφαλείας από τον άνθρωπο χωρίς να επιδιώκουν αναίτιες επιθέσεις. Έχετε πάντως το νου σας. Αν δείτε πτερύγιο, δεν είναι απαραίτητα δελφίνι...