20 Ιουνίου 2015

Η σιωπή είναι χρυσός [ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ]

Σύνταξη από email 
Mπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας από εδώ: 
katochinews@gmail.com - Δ.Κ.

Η σιωπή είναι χρυσός
Αν και ορισμένοι δεν το κατανοούν και εκτίθενται, παρ’ όλο που επέλεξαν να απαντήσουν στην επιστολή μου για την «Υποβάθμιση του Φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου των Οινιάδων» ως «Γραφείο Τύπου του Δήμου» και όχι ως ο φορέας υλοποίησης του Φεστιβάλ, ήτοι ως οι υπεύθυνοι του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, αν βεβαίως αυτοί υπάρχουν επωνύμως …
Εκτίθενται όταν αναφερόμενοι:

1.      Στην κριτική μου περί έγκαιρου προγραμματισμού, γράφουν «για τραγελαφικές καταστάσεις με ακυρωμένες παραστάσεις και δελτία τύπου». Να τους θυμίσω μόνο τα λόγια, δημοσίως, του βασικού πρωταγωνιστή της παράστασης που ακυρώθηκε, του Γιώργου Κιμούλη, πώς «ο δήμος είχε δίκιο». Εκτός και αν συντάσσονται με τον αναξιόπιστο ιδιώτη, παίζοντας το έργο «ο Πόντιος Πιλάτος» για ίδιους λόγους.
2.      Στα «χρήματα που δεν έχουν γιατί πληρώνουν χρέη πριν από 6-7 χρόνια», στον τότε Δήμο Οινιάδων, στον «τομέα του πολιτισμού συνολικά», καλό θα ήταν αφού δεν ξέρουν τουλάχιστον να ρωτούν. Διότι :
Α) Την περίοδο 2009 – 2010 την ευθύνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων είχε η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΠΑΠΟ), όπου δεν ήμουν ούτε καν μέλος του Δ.Σ.
Β) Από την οφειλή των 32000 ευρώ που αναφέρουν, ελάχιστα αφορούν το Φεστιβάλ. Ας δώσουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα.
Γ) Στην «καραμέλα» του «εμείς πληρώνουμε χρέη παλιά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά», η οποία δεν πιπιλίζεται άλλο. Σας προκαλώ για μια ακόμη φορά. Δώστε τα στοιχεία, για το πόσες οφειλές πληρώθηκαν και ρυθμίστηκαν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και πόσα επί των ημερών σας. Σε λίγο κλείνετε ένα χρόνο θητείας και συνεχίζετε να ασχολείσθε με το τι έγινε την προηγούμενη δεκαετία. Με την παρελθοντολογία κανείς δεν σώθηκε αγαπητοί συνάδελφοι.
Εκτίθενται όμως και όταν σιωπούν εκκωφαντικά, για το πόσο στοίχιζε το Φεστιβάλ την προηγούμενη τετραετία. Αυτό το ξέχασαν, τυχαία δεν νομίζω. Σας πληροφορώ λοιπόν, πως κατά μέσο όρο ετησίως δεν ξεπερνούσε τις 3 χιλ. ευρώ. Όσο για την ποιότητα του, μια ματιά στο πρόγραμμα του 2013 φθάνει. Επιπροσθέτως δε δημοσίως υποστηρίζω, πως αν την ύστατη στιγμή δεν αξιοποιούσατε μια άξια υπάλληλο που μέχρι χθες είχατε σε καραντίνα, τότε ούτε αυτό το πρόγραμμα των τριών παραστάσεων δεν θα ανακοινώνατε.
Εκτός και αν δεν έχετε ούτε τόσα χρήματα. Μια μικρή ματιά όμως στο «Διαύγεια» και στο πλήθος των αναθέσεων που μέρα με τη μέρα αυξάνουν, προς τα ίδια πρόσωπα, αρκεί.
Τέλος σας θυμίζω, επειδή πιθανόν ούτε αυτό το γνωρίζετε, ότι είναι η πρώτη φορά τόσο επί δήμου Οινιάδων όσο και επί ενιαίου δήμου Μεσολογγίου, που το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου των Οινιάδων, οι πόροι, οι χορηγοί, το πρόγραμμα του, δεν είναι θέμα συζήτησης Δημοτικού Συμβουλίου. Μια ακόμη απόδειξη του πόσο πιστεύετε στα γραφόμενα σας, σύμφωνα με τα οποία «το Φεστιβάλ είναι ένα από τα σημαντικότερα θεσμικά πολιτιστικά γεγονότα που διοργανώνονται στο Δήμο». Αυτοδιαψεύδεσθε.

ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ