21 Μαΐου 2015

Δείτε την Ζωή να τα «χώνει» στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. [video]


Δείτε την Ζωή να τα «χώνει» στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο διάλογος της οργισμένης προέδρου της Βουλής με τον αστυνομικό που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας - «Η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή. Να μου δώσεις αναφορά και εξηγήσεις: Γιατί έχετε κλείσει την πρόσβαση της Βουλής;» - Νέα εστία έντασης Ζωής-Μαξίμου για την ΕΡΤ

«Η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή. Να μου δώσεις αναφορά και εξηγήσεις: Γιατί έχετε κλείσει την πρόσβαση της Βουλής»; «Δεν είναι αυτή εικόνα Βουλής σε μια Δημοκρατία». «Θα ήθελα να έχω εγγράφως μια πλήρη εικόνα».


Ο διάλογος - ή καλύτερα ο μονόλογος - της προέδρου της Βουλής με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν τοποθετηθεί κάθετα στην Βασ. Σοφίας, αποκλείοντας την διέλευση των περίπου 2000 διαδηλωτών μπροστά από το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, είναι... απολαυστικός.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου περισσότερο μοιάζει σαν να κατσαδιάζει τους αστυνομικούς που έκαναν το «λάθος» να αποκλείσουν το δρόμο στο πλάι της Βουλής. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μοιάζει να μην ξέρει τι να πει, αφού εκτός από την επίπληξη της Προέδρου της Βουλής, μοιάζει σαν να απολογείται ή να ανακρίνεται για το «ατόπημά» του να μην επιτρέψει στους διαδηλωτές την απρόσκοπτη διέλευση. Όταν μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής κάνει το λάθος να απαντήσει «το κέντρο επιχειρήσεων», στο ερώτημα «ποιος σας έδωσε την εντολή», άκουσε την πρόεδρο της Βουλής με προστακτικό ύφος να του επισημαίνει: «Έχω δώσει εντολή η είσοδος της Βουλής να είναι πάντα ανοιχτή»!


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Είναι τέτοια η ένταση στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και είναι προφανές ότι κάνει προσπάθεια να συγκρατηθεί και να μην αρχίσει να ουρλιάζει, που αναγκάζει έναν εκ των διαδηλωτών να πάρει και αυτός την σκυτάλη επιπλήττοντας δημοσίως τον αστυνομικό διευθυντή. «Γιατί δεν μας κλείσατε πιο κάτω;» και «Σας είπαμε, δεν θέλαμε να πάμε στη Βουλή», διαμαρτύρεται ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών, την ώρα που μια ομάδα ανθρώπων καταγράφει την σκηνή με κινητά τηλέφωνα, η Ζωή τον παρακαλεί να μπει στη βουλή για να επιδώσει το ψήφισμά του και η σκηνή θυμίζει περισσότερο κινηματογραφική ταινία, παρά κάτι που μπορεί πράγματι να συνέβη! 

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρο είναι η ζέση της κυρίας Κωνσταντοπούλου να παροτρύνει τους διαδηλωτές να περάσουν στη Βουλή την ώρα που οι ίδιοι οι απεργοί δηλώνουν ότι δεν έχουν να επιδώσουν ψήφισμα στα κόμματα του κοινοβουλίου...
Δυσφορία στην Αστυνομία
Ο χειρισμός της κυρίας Κωνσταντοπούλου απέναντι στον αστυνομικό διευθυντή προκαλεί τη δυσφορία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν η πρόεδρος της Βουλής να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα δημοσίως σε έναν ανώτατο αστυνομικό. Μάλιστα σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον αξιωματικό της Αστυνομίας να της δώσει αναφορά και γραπτές εξηγήσεις για το περιστατικό για το οποίο τον επέπληξε δημοσίως...

Κατά πληροφορίες που δεν έχεουν επιβεβαιωθεί επισήμως, μετά το επεισόδιο της εισβολής αντιεξουσιαστών στον περίβολο της Βουλής η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει την μόνιμη απομάκρυνση των διμοιριών των ΜΑΤ από την Βουλή, αίτημα που είχε υποβάλλει προφορικά και όχι με γραπτό έγγραφο.


Πανούσης: Κανένα σχόλιο
Το protothema.gr επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση από τον οποίο ζήτησε να τοποθετηθεί στο επεισόδιο της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον αστυνομικό διευθυντή. «Κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση το κ. Πανούση.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην ολοκλήρωση της πορείας συνταξιούχων και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, που βγήκαν στους δρόμους για δεύτερη φορά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση.

Νωρίτερα πάνω από 3000 είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

protothema