21 Μαΐου 2015

Παγωτό σάντουιτς σοκολάτας

Παγωτό σάντουιτς σοκολάτας


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το παγωτό σοκολάτας
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

1/2 συσκευασία γάλα παστεριωμένο με λιπαρά 250 ml
8 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων με 35 % λιπαρά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

Για τα μπισκότα σοκολάτας
1 αυγό
200 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια κακάο

 

Εκτέλεση

Για το παγωτό σοκολάτας
Χτυπάτε στο κάδο μίξερ στη δυνατή σκάλα την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα δύο γάλατα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε τη  μερέντα και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμη.

Τοποθετείτε το παγωτό σε ένα μπολ και αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά με ένα πιρούνι για 4 ώρες και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Έπειτα τοποθετείτε μια μεμβράνη πάνω από το παγωτό και παγώνετε στη κατάψυξη για 2 ώρες.

Για τα μπισκότα σοκολάτας
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα.
Τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την συναρμολόγηση
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα σοκολάτας και το παγωτό μας είναι έτοιμο. Ανοίγουμε τα μπισκότα σοκολάτας και με μια κουταλιά σούπας τα γεμίζουμε με παγωτό, κλείνουμε με τα μπισκότα σοκολάτας και σερβίρουμε.

 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά