27 Απριλίου 2015

Ένα εξαιρετικό γλυκό κουταλιού, με έντονο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση!



Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 gr. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα
  • 500 gr. ζάχαρη
  • 200 gr. νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.
  2. Ζυγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα πλένουμε προσεκτικά ως εξής: τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε, τα στραγγίζουμε.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό (μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει).
  4. Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 6 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  6. Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου): "Γλυκά κουταλιού σε αημένιο δίσκο και... λικέρ", εκδόσεις προπομπος.