28 Απριλίου 2015

Επιχείλιος έρπης και πως να απαλλαχτούμε πιο εύκολα

Epixeilios-erpis-pos-na-apallagoyme

 Όλοι μας σχεδόν έχουμε προσβληθεί έστω και μία φορά στη ζωή μας από τον αντιαισθητικό και ενοχλητικό ιό που «ακούει στο όνομα» επιχείλιος έρπης.
Τι γίνεται όμως όταν πηγαίνουμε στον καθρέφτη και βλέπουμε ότι ο επιχείλιος έρπης έχει κάνει την εμφάνιση του;
Πως μπορούμε να τον αφαιρέσουμε γρήγορα εύκολα και απλά;


Ας δούμε παρακάτω μερικές από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για να απαλλαγούμε από τον επιχείλιο έρπητα.


Αλοιφή καλέντουλας
Χάρη στην αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση της η αλοιφή της καλέντουλας είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για τον έρπητα.
Η καλύτερη επιλογή είναι να την παρασκευάσετε στο σπίτι, αν φυσικά έχετε ή μπορείτε να βρείτε φύλλα και λουλούδια από το φυτό καλέντουλα, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι 100% φυσική αλοιφή και δεν περιέχει χημικές ουσίες.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρασκευάσετε μια αλοιφή καλέντουλας, η συνταγή που ακολουθεί είναι από τις πιο γρήγορες για να τη παρασκευάσετε και ο επιχείλιος έρπης να εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν.
Κόψτε είκοσι φρέσκα λουλούδια σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα να βράσουν για είκοσι λεπτά με λίγο νερό.
Αφήνουμε για 12 ώρες το μείγμα ως έχει και μετά σουρώνουμε καλά και αλείφουμε την περιοχή που ο επιχείλιος έρπης έχει κάνει την εμφάνιση του.

Πρόπολη
Βάλτε πρόπολη στην περιοχή που έχει μολύνει ο επιχείλιος έρπης βοηθά να αφαιρέσουμε τον ιό, καθώς σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης της περιοχής που έχει μολυνθεί και επιπλέον λόγω της αντιικής του δράσης εμποδίζει την εξάπλωση του ιού.
Εσείς ξέρετε πως να χρησιμοποιήσετε την πρόπολη θεραπευτικά;

Σκόρδο
Χάρη στην ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιοξειδωτική του δράση, το σκόρδο θεραπεύει σε σύντομο χρονικό διάστημα τον έρπη.
Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια έξαρσης του ιού, κόψτε στη μέση μία σκελίδα σκόρδο και τοποθετήστε την κομμένη πλευρά στο σημείο που υπάρχει επιχείλιος έρπης.
Αν αισθάνεστε πόνο η τσούξιμο, επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Ρόφημα τσουκνίδας
Πάρτε μερικά φύλλα τσουκνίδας, αν είναι φρέσκα θέλει προσοχή, θα πρέπει να φοράτε γάντια και να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα γιατί θα το ερεθίσει και θα σας πιάσει έντονη φαγούρα.
Με τα φύλλα της φτιάξτε ένα τσάι όπως θα κάνατε με ένα συνηθισμένο τσάι.
Σας ακούγεται παράξενο;
Βουτήξτε λίγο βαμβάκι στο τσάι τσουκνίδας που μόλις φτιάξατε και αλείψτε με αυτό τον έρπη, αν θέλετε να αυξήσετε κι άλλο την αποτελεσματικότητα του ροφήματος, προσθέστε λίγο δενδρολίβανο μαζί με τη τσουκνίδα.
Το υπόλοιπο ρόφημα φυσικά και δεν το πετάμε αφού μπορούμε να το πιούμε για να ωφεληθούμε στην υγεία ή μπορεί να μας ωφελήσει ακόμα και στο αδυνάτισμα.


Votanonkipos.gr