26 Απριλίου 2015

Κρεμα καραμελε



Υλικα

*    1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
  • 2 βανίλλιες
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

  • Εκτελεση

    -Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει.

    -Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει

    -Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα

    -Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε

    -Βάζετε το γάλα να κάψει

    -Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια

    -Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς

    -Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια

    -Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας

    -Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου

    -Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει

    -Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει

    -Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι