18 Απριλίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΘΕΣΕΩΣ



 Τις ''Πασχαλινες μερες'' στην Κατοχη Μεσολογγιου, με πρωτοβουλια των εθελοντών του χωριου μας πραγματοποιηθηκε μια εκθεση ζωγραφικης στο κτιριο ''Συγγρου''. Τα εκθεματα αυτά είναι δημιουργιες
από κατοχιανους και νεοχωριτες ερασιτεχνες ζωγραφους. Η ενεργεια αυτή στεφθηκε με μεγαλη επιτυχια καθως η επισκεψιμοτητα ηταν πολύ θετικη περαν του αναμενομενου. Εκτος από κατοικους της Κατοχης, τον χωρο επισκεφθηκαν και ατομα Νεοχωριου, Αιτωλικου, Μεσολογγιου, Αγρινιου και περιχωρων. Οι εντυπώσεις απ' ολους ηταν θετικες και ολοι αποχωρουσαν με τα καλυτερα σχολια. Η πρωτη σκεψη μετα από αυτό ηταν την εκθεση να επισκεφτουν τα σχολεια της Κατοχης ώστε όλοι οι μαθητες να παρουν μια ''γευση'' των εκθεμάτων. Η επισκεψη αυτή θα πραγματοποιηθει την Δευτερα 20-4 σε ωρες διδασκαλιας 9.00 π.μ εως 12.00πμ. Ελπιζουμε ότι αυτό θα εκφερει μεγαλες εντυπώσεις για κάθε ένα παιδι ξεχωριστα ωστε να αρχισει να ασχολειται με την καλλιτεχνικη δραστηριοτητα πιο ενεργα.
    Με βαση το πολύ καλο αποτέλεσμα που ειχε η εκθεση και τις επισκεψεις από αρκετα τμηματα τριγυρω, οπου ηταν αρκετες, θα πρεπει να αντιμετωπισθεί το προβλημα ευρέσεως του κτηριου και αλλων επισκέψιμων χωρων εντος του χωριου, ζητούμε λοιπον από τους αρμοδιους του δημου, να προσθεσουν πινακίδες σε σημεια του χωριου ώστε οι επισκεπτες να μπορουν να βρουν το νεοκλασσικο κτηριο ''Συγγρου'', Πυργος Κυρα Βασιλικης(Κουλια), παλιο υδραγωγειο, Αρχοντικο Γουλιμη, κ.τ.λ.  με ευκολια.
    Ευχαριστούμε τον καθενα που με το δικο του τροπο βοηθησε στην ολοκληρωση της εκθεσης.