08 Μαρτίου 2015

Βασίλης Μεταξούλης: Με ψέματα δε μπορείς να είσαι ψηλά

πηγή:http://www.olatagoal.gr
Η μεταγραφή του στον Όμηρο Νεοχωρίου αποτέλεσε μία από τις ηχηρότερες στην ιστορία της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ. Και αυτό είναι λογικό, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για το Βασίλη Μεταξούλη που μίλησε στο olatagoal.gr για το φετινό πρωτάθλημα, την ομάδα του Ομήρου, την εμπειρία του στην Α.Ε.Μ. και φυσικά για τον Παναιτωλικό. Ο Μεταξούλης αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, στις πιθανότητες που έχει ο Όμηρος για άνοδο και στον άψογο Δημήτρη Θεοδοσίου. Τόνισε πως ο Νομός μας πρέπει να έχει ομάδα στη Γ΄ Εθνική, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι με ψέματα δε μπορείς να είσαι ψηλά. Αυτό εξαιτίας της περσινής του εμπειρίας με την Α.Ε.Μ., όπου υπάρχουν ακόμα οφειλές από τη Διοίκηση, η οποία όπως λέει δεν αξίζει στην ομάδα και την ιστορία της. Τέλος μιλάει για τον Παναιτωλικό χαρακτηρίζοντάς τον "στολίδι" για τη Super League, λόγω της οργάνωσης και της δουλειάς που γίνεται.


Αναλυτικά:

Επιστροφή στο Νομό για λογαριασμό του Ομήρου και πρώτη χρονιά στην Α΄ ΕΠΣΝΑ. Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;
Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Από όσα έχω παρακολουθήσει και προηγούμενες χρονιές, όσο μπορούσα, θεωρώ πως είναι πολύ καλύτερο. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και ομάδες όπως η δική μας, η Α.Ε.Μ., ο Ναυπακτιακός και η Φλόγα δίνουν και κάτι διαφορετικό στο φετινό πρωτάθλημα. 

Η ομάδα σου κυνηγάει την άνοδο. Τι πιθανότητες δίνεις και που θεωρείς ότι υπερτερεί;
Έχουμε πολλές δυνατότητες να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο. Υπάρχει μια Διοίκηση που είναι δίπλα μας. Ένας πολύ καλός προπονητής. Ο κύριος Θεοδοσίου είναι άψογος στη δουλειά του και πιστεύω ότι το έργο που κάνει στον Όμηρο θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχουν μέσα πάρα πολύ καλοί παίκτες, που αξίζουν και είναι ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης κατηγορίας. Όλα αυτά πιστεύω θα μετρήσουν.

Έχεις παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και ουσιαστικά είσαι από τα μεγάλα ονόματα του Ομήρου. Νιώθεις αυτή την ευθύνη;
Σίγουρα το γεγονός ότι έχω παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες δημιουργεί ευθύνες. Όμως εκεί μετράει η δουλειά του κυρίου Θεοδοσίου. Μου δίνει ελευθερία στην επίθεση, παίζω ελεύθερα και ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. 

Βασικός σας αντίπαλος φαντάζει η ομάδα με την οποία αγωνίστηκες πέρσι. Έχεις παρακολουθήσει την Α.Ε.Μ. φέτος;
Δεν έχει τύχει να δω αγώνα της Α.Ε.Μ. φέτος. Όπως είπες φαντάζει ο βασικός μας αντίπαλος, όμως στα μπαράζ υπάρχουν τέσσερις ομάδες. Και σε καμία περίπτωση η Φλόγα και ο Ναυπακτιακός δεν πρέπει να αποκλείονται από τη διεκδίκηση. Είναι πολύ καλές ομάδες και έχουν την ικανότητα και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και να κάνουν ζημιές.

Η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να έχει ομάδα στη Γ΄ Εθνική;

Εννοείται πως πρέπει να έχει. Βέβαια οι οικονομικές δυσκολίες είναι δεδομένες, όμως δε μπορεί ένας Νομός σαν το δικό μας να μην εκπροσωπείται στη Γ΄ Εθνική. Όμως όλα πρέπει να γίνονται με σωστή οργάνωση και συνέπεια. Η περσινή εμπειρία με την Α.Ε.Μ. με "ταλαιπωρεί" ακόμα.

Τι "ταλαιπωρία" εννοείς;
Αυτό που λέω οφείλεται σε οικονομικούς λόγους. Υπάρχουν οφειλές προς εμένα από την περσινή χρονιά και παρότι έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω τόσο εγώ, όσο και άνθρωποι από τον κύκλο μου με τους διοικούντες της Α.Ε.Μ., δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω με τον κύριο Βισβίκη, όμως με αποφεύγει συστηματικά. Δεν αξίζουν στην Α.Ε.Μ. και στην ιστορία της αυτά τα άτομα. Πρέπει να δουλεύεις επαγγελματικά για να ανήκεις και να εδραιωθείς σε Εθνικές Κατηγορίες. Χρειάζεται συνέπεια. Όπως ήμουν συνεπής εγώ πέρσι, πρεπει να είναι και αυτοί. Οι διοικούντες της Α.Ε.Μ. δε λειτουργουν σωστά. Με ψέματα δε μπορείς να είσαι ψηλά.

Έχεις αγωνιστεί στον Παναιτωλικό. πως κρίνεις τη φετινή του πορεία;

Ο Παναιτωλικός είναι "στολίδι" για τη Super League. Η οργάνωση της ομάδας είναι εξαιρετική και το ποδόσφαιρο που παίζει είναι πολύ καλό. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και αυτή βγαίνει. Αγαπάω τον Παναιτωλικό και θέλω να είναι ψηλά. Και εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, με τους οποίους συνεργάστηκα και εγώ, να έχουν πάντα επιτυχίες και να πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό.