11 Μαρτίου 2015

Τα "χαρτιά" του Καμμένου και η απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες [Δ. Ζευγίτης]

Γράφει ο Δ. Ζευγίτης 

Είναι γνωστή η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για χορήγηση Ελληνικής Ιθαγένειας σε όλους τους λαθρομετανάστες, από την άλλη, ο έτερος εταίρος της κυβερνήσεως Σ.ΑΝΕΛ. έχει «βάλει κόκκινη γραμμή» στο εν λόγω θέμα, που αν εξετάσουμε καλά όχι μονάχα κόκκινη γραμμή είναι αλλά «χρήσιμο εργαλείο» για την διεκπεραίωσή της, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πολλαπλός εξαπατημένων Ελλήνων και εξηγούμαι. 

Ο κ. Καμένος μιλώντας την Κυριακή το μεσημέρι στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε: «αν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου 2, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητά τους και πάνε στο Βερολίνο». Αφήνοντας τα υπόλοιπα φαιδρά που ακούστηκαν, ας σταθούμε στη γνωστή και αδιευκρίνιστη καραμέλα των «χαρτιών» και ας εξετάσουμε τι χαρτιά χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να μετακινείται ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για να μπορεί κάποιος να μετακινείται ελεύθερα εντός της Ε.Ε. με βάση την κοινοτική οδηγία 2004/38 ΕΚ θα πρέπει να είναι «πολίτης της Ένωσης» δηλαδή: κάθε πρόσωπο το οποίο έχει την ιθαγένεια κράτους µέλους ή «μέλος της οικογένειας» όπως ορίζεται στο άρθρο 2 αυτής. Άρα: για να «παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητά τους και πάνε στο Βερολίνο» χρειάζεται χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας!

Βεβαίως ακόμη και να δοθούν «χαρτιά» στους λαθρομετανάστες σε καμία περίπτωση δε θα λυθεί το πρόβλημα της Πατρίδας μας διότι η όποια παραμονή τους στην Ε.Ε δεν θα διαρκέσει παρά μονάχα 3 μήνες. Όπως διευκρινίζει η εν λόγω κοινοτική οδηγία στο άρθρο 7 για να υπάρξει παραμονή πλέον των 3 μηνών θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις; να είναι μισθωτός στο κράτος υποδοχής ( δηλ, Γερμανία , Γαλλία κλπ), να διαθέτει επαρκείς πόρους ώστε να μην επιβαρύνει κατά τη διάρκεια της περιόδου παραμονής του το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας του κράτους µέλους υποδοχής, καθώς και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας στο κράτος µέλος υποδοχής κτλ

Άρα πλέον των 3 μηνών στην Ευρώπη θα μπορούν να μείνουν όσοι είναι ειδικευμένοι εργάτες ή έχουν κάποια μόρφωση που θα τους έδινε την ευκαιρία να εργαστούν σε κράτη τις Ε.Ε. Εδώ ποιοί θα μένουν; όλοι οι υπόλοιποι, όσοι ασχολούνται με την παραοικονομία, τα ναρκωτικά, την πορνεία κτλ. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι «απειλές» του κ. Καμμένου είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και αν ποτέ εφαρμοστούν, η Ελλάς απλά θα λειτουργεί ως φίλτρο, κατακρατώντας τα κατακάθια. 

Με τα «χαρτιά» όπως εξηγήσαμε παραπάνω, μεθοδεύεται η νομιμοποίηση και μελλοντική πολιτογράφηση ΌΛΩΝ των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Πατρίδα μας. Αποκτούν ΟΛΟΙ τα ίδια αστικά δικαιώματα με τους Έλληνες, επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις στο δημόσιο ή στην δημόσια εκπαίδευση (ήδη στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας προβλέπεται και ειδική ποσόστωση για παιδιά μεταναστών που έχουν διαφορετική βάση εισαγωγής όπως οι πχ οι πολύτεκνοι) κτλ. Επίσης μετά την παρέλευση μερικών χρόνων αποκτούν και δικαίωμα πολιτογράφησης δηλαδή πλήρη δικαιωμάτων «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» σε τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτικές και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Και όλα αυτά χωρίς να μπορούν να εκδιωχθούν από την Ελλάδα αφού θα έχουν Ελληνική ιθαγένεια.


Δημήτρης Ζευγίτης  
Φυσικός          
Τ.Ο. Αγρινίου