20 Μαρτίου 2015

Το «Ανατολικόν» - Στέγη - Πολιτισμού, Παράδοσης - Λαογραφίας και Ναυταθλητισμού, κλείνει έναν δημιουργικό χρόνο ζωής και συνεχίζει.

  
Το «Ανατολικόν» - Στέγη - Πολιτισμού, Παράδοσης - Λαογραφίας και Ναυταθλητισμού, κλείνει έναν δημιουργικό χρόνο ζωής και συνεχίζει.

Η δημιουργία του έγινε κυρίως για την ανάδειξη τουπολιτισμού, της παράδοσης, την ενασχόληση με ταΝαυταθλητικά και την ενεργοποίηση των νέων του τόπου μας μέσα από τις δράσεις του.

Μέχρι σήμερα η Στέγη έχει τρία δομημένα και οργανωμένα τμήματα, το θεατρικό τμήμα, την Θ.Ο. Αιτωλικού «στη σκηνή», το χορευτικό τμήμα της καιτην ποδηλατική ομάδα Αιτωλικού. Η Θ.Ο. Αιτωλικού«στη σκηνή» έχει ανεβάσει ήδη δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από τη συνδρομή και την στήριξη της Στέγης, τα "ο 6ος ένορκος" τον Απρίλιο 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Αιτωλικού Ευανθία Καρβέλη και "1 black out & 1+1/2 φόνος" τον Αύγουστο 2014 στο Ανοικτό Θέατρο Αιτωλικού και στο Δημοτικό Σχολείο Φυτειών. Επίσης έχει φιλοξενήσει μαζί με την Θ.Ο Μεσολογγίου "Πρόβα" την θεατρική παράσταση "Mute Lords", της Θ.Ο Φιλιατών για κοινωνικό σκοπό, στην αίθουσα εκδηλώσεων Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα το θεατρικό τμήμα της Στέγης έχει διοργανώσει ένα δημιουργικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, το «παίδες στη σκηνή». Το εργαστήρι, αν και με λίγους μήνες ζωής, έχει πάρει μέρος τόσο στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές της πόλης μας με την θεατρική παράσταση "η Πρωτοχρονιά που σώθηκε πάρα λίγο", στην κεντρική πλατεία Αιτωλικού, όσο και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο καρναβάλι του Μεσολογγιού που χόρεψε το παραδοσιακό γαϊτανάκι, στην κεντρική πλατεία. Το Χορευτικό τμήμα της Στέγης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το Νοέμβρη του 2014 και μέχρι σήμερα τα μέλη του παρακολουθούν τα μαθήματα τους κάθε βδομάδα (Παρασκευή 08:30μμ) στο πρώην Δημαρχείο Αιτωλικού. Η Ποδηλατική ομάδα Αιτωλικού ξεκίνησε από φίλους της Στέγης που αγαπούν το ποδήλατο. Έχει πραγματοποιήσει ήδη μια ποδηλατάδα μέσα στο 2014 με διαδρομή Αιτωλικό - Λιμάνι Μεσολογγίου - Αιτωλικό και έχει σχεδιάσει ήδη τις νέες διαδρομές που θα ακολουθήσει μέσα στην άνοιξη.

Έκτος όμως από τα οργανωμένα τμήματα της Στέγης άλλες δύο δράσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι του 2014 και με χαρά σας γνωστοποιούμε ότι και οι δύο είχαν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Η πρώτη ήταν, η οργάνωση ενός αθλητικού camp, το 1ο Αθλητικό camp στο Αιτωλικό. Δημιουργήθηκε για την δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση παιδιών έως 12 χρόνων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού στα τέλη Ιουνίου. Η δεύτερη καλοκαιρινή δράση μας ήταν το 1ο Party νεολαίας, στην νότια παραλία του Αιτωλικού στην περιοχή "Άγαλμα". Η νεολαία (και όχι μόνο) του Αιτωλικού άλλα και των γύρω περιοχών το αγκάλιασε και διασκέδασε με την ψυχή τους μέχρι τις πρωινές ώρες.

Στα άμεσα σχεδία μας υπάρχουν αρκετές ιδέες που θα θέλαμε να δούμε να γίνονται πραγματικότητα, πάρα τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Τέλος το «Ανατολικόν» συνεχίζει να δραστηριοποιείτε,να συμμετέχει και να συνεργάζεται με τους φορείς της πόλης για την ανάδειξη της καλύτερης εικόνας του Αιτωλικού.


Το Δ.Σ. του "Ανατολικόν" ευχαριστεί ΟΛΑ τα ΜΕΛΗ του και τους ΦΙΛΟΥΣ του για την υλοποιησή των παραπάνω δράσεων.