25 Μαρτίου 2015

[Ηλίας Λουκάς]: Οι μαθητές σέβονται και τιμούν την 25η Μαρτίου στην Κατοχή ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο! (φώτο)


Ηλίας Λουκάς. katochinews@gmail.com

Σήμερα η παρέλαση στην Κατοχή είχε άλλη νότα:
Ναι μεν ο καιρός βροχερός αλλά δεν έριχνε και την δυνατή βροχή παρά ψιχάλιζε, οι δε καθηγητές δεν θα επέτρεπαν, (λόγω καιρού), στα παιδιά να κάνουν παρέλαση αλλά εκείνα ήταν αντίθετα και τους αξίζουν πολλά μπράβο που όχι μόνο αρνήθηκαν την απαγόρευση αλλά και ξεκίνησαν με γρήγορη στοίχιση.

Το ΕΠΑΛ Κατοχής πρωτοστάτησε και άλλη μια φορά έδωσε βροντερό παρόν, τμήμα του 1ου δημοτικού σχολείου επίσης και με ενδυμασία της παράδοσης, το δε γυμνάσιο δεν πρόλαβε να συγκεντρωθεί αφού ενημερώθηκαν ότι κανείς δε θα παρελάσει ενώ τα παιδιά ήθελαν.
ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΤΕΛΕΊΩΤΑ ΜΠΡΑΒΟ και κέρδισαν άξια το χειροκρότημα των κατοίκων του χωριού, που ήταν ιδιαίτερα ζεστό.

Δεν βρέθηκε κανείς όμως να εμποδίσει τη διέλευση των οχημάτων την ώρα της παρέλασης ανάμεσα στα παιδιά, μα κανείς. (Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φώτο) 


Η Κατοχή δεν έχει μάθει στα εφέ των μεγάλων στιγμών αλλά είναι πάντα λιτή και επί της ουσίας. Ούτε φιλαρμονικές έχει ανάγκη -(έλαμψαν δια της απουσίας τους)-  ούτε συγκρίσεις με άλλα μέρη. Εκφράζει και παραπονιέται για πολλά αλλά ξέρει ότι τα παιδιά της τη σέβονται και στις μεγάλες στιγμές δίνουν το παρόν. 

Τα τύμπανα των μαθητών έδιναν ρυθμό κι εμείς περήφανοι χειροκροτούσαμε, γιατί κάτω από άλλες συνθήκες η 25η Μαρτίου θα ήταν μια καθημερινή μας ημέρα παρά ιερή όπως της αρμόζει με κάθε τιμή.
Τα συγχαρητήριά μας στους συμμετέχοντες.