20 Μαρτίου 2015

189 χρόνια μετά την ιστορική μάχη του Ντολμά, το Αιτωλικό τίμησε με λαμπρότητα τον οπλαρχηγό Γρ. Λιακατά και τους αγωνιστές του.

"ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΝ" Στέγη Πολιτισμού - Αθλητισμού - Παράδοσης & Λαογραφίας
β΄ Εργ. Κατοικίες Αιτωλικού
30400 Αιτωλικό
Τηλ: 6972927755
Αιτωλικό 17/03/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

189 χρόνια μετά την ιστορική μάχη του Ντολμά, το Αιτωλικό τίμησε με λαμπρότητα τον οπλαρχηγό Γρ. Λιακατά και τους αγωνιστές του.

Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλοί από τους πολιτιστικούς - λαογραφικούς συλλόγους του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης τους εορτασμούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής Φρουράς, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας καθώς κ εκπρόσωποι της περιφέρειας και του ελληνικού κοινοβουλίου.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου -28/02/2015- με τον Αγώνα Θυσίας, συνεχίστηκαν με τη βραδινή πομπή που συγκίνησε ιδιαιτέρως όχι μόνο όσους συμμετείχαν αλλά κ εκείνους που την παρακολούθησαν. Το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε με εκδηλώσεις σχετικά με τη Μάχη στο Μνημείο του Ντολμά αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο Αιτωλικού "Ευανθία Καρβέλη". Το πρωί της Κυριακής -01/03/2015- τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αιτωλικού Κοιμήσεως Θεοτόκου, ακολούθησε λιτανεία των σχολείων του Αιτωλικού και των συλλογών της περιοχής και οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης του Ντολμά.


Οφείλουμε λοιπόν να συγχαρούμε τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και όλους τους συλλόγους που πήραν μέρος και βοήθησαν στη φετινή διοργάνωση των εκδηλώσεων προβάλλοντας τον τόπο μας και αφήνοντας μόνο θετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες του.

Τέλος, η Στέγη Πολιτισμού,Παράδοσης - Λαογραφίας και Ναυταθλητισμού "Ανατολικόν" με μεγάλη χαρά είδε να υλοποιούνται οι περισσότερες από τις ιδέες που είχε καταθέσει στις σχετικές συγκεντρώσεις που έγιναν για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μάχης του Ντολμά, όπου συμμετείχαν τόσο εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αρχής όσο και εκπρόσωποι διάφορων φορέων και συλλόγων της πόλης. Δηλώνουμε πρόθυμοι να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στην εξέλιξη και αναβάθμιση των εορτασμών χρόνο με το χρόνο.


Για το Δ.Σ., ο Γραμματέας 
Χρήστος Μαντέλος