04 Φεβρουαρίου 2015

Oι αλλαγές στις εξετάσεις σε Α' και Β' Λυκείου

ΕΞΕΤΑΣΕΣΙ8Τέλος στο κυνήγι των βαθμών από τους μαθητές
Αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα του Λυκείου, που θα ανακουφίσουν τους μαθητές από το «κυνήγι» των βαθμών, αλλά και τους γονείς από τα έξοδα των φροντιστηρίων, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, τα οποία θα οριστικοποιηθούν όσον αφορά τις λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα.

Το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου δεν θα περάσουν φέτος από το βάσανο τον προαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα και την Τράπεζα Θεμάτων και οι γονείς δεν θα είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια από την Α' τάξη του λυκείου, φαινόμενο που παρατηρήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με δεδομένο ότι οι βαθμοί τους θα προσμετρούσαν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
Οπως αναφέρει το Εθνος έχουν ήδη προωθηθεί τουλάχιστον έξι αλλαγές.
  • Καταργούνται οι εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα σε Α και Β Λυκείου
  • Οι βαθμοί των προαγωγικών εξετάσεων των δύο τάξεων δεν θα προσμετρώνται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Τα θέματα των εξετάσεων θα τα επιλέγουν και πάλι οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα
  • Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5
  •  Δεν θα γίνεται επιλογή θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί συμβουλευτικά για καθηγητές και μαθητές που επιθυμούν να βλέπουν τα θέματα
  • Στις Πανελλαδικές που θα διεξαχθούν το νέο έτος, οι μαθητές θα εξεταστούν σε 4 ή σε 6 μαθήματα. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής τμημάτων από περισσότερα επιστημονικά πεδία.
http://cityvoice.gr/