07 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο: Βουδιστές ισχυρίζονται ότι η μούμια του μοναχού που βρέθηκε σε στάση λωτού είναι ζωντανή και διαλογίζεται [εικόνες & βίντεο]


Σύνταξη Μάκης Κονδύλης
katochinews@gmail.com


Καλύφθηκε εκτενώς από τα μίντια σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η μούμια βουδιστή μοναχού που χρονολογείται 200 ετών και βρέθηκε στη Μογγολία, εντοπίστηκε σε στάση διαλογισμού.


Τώρα, ξαναέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς σήμερα τα ξημερώματα, το BBC δημοσίευσε τις μαρτυρίες βουδιστών μοναχών με υψηλή θέση στην ιεραρχία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο μουμιοποιημένος μοναχός που θεωρούν ότι είναι ο πνευματικός δάσκαλος του Lama Dashi-Dorzho Itigilov, δεν είναι νεκρός αλλά είναι σε κατάσταση βαθέως διαλογισμού που οδηγεί σε ύπνωση.

Συγκεκριμένα ο επιστήμονας φυσικής του Θιβετιανού πνευματικού ηγέτη Δαλάι Λάμα, Μπάρι Κερζίν, δήλωσε στους Times της Σιβηρίας ότι ο μοναχός βρίσκεται στην σπάνια κατάσταση διαλογισμού που ονομάζεται «tubkdam». «Αν ο διαλογιστής μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε “tubkdam”», υποστηρίζει ο Κερζίν, «τότε γίνεται Βούδας».

Ο Μπάρι Κερζίν

Πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη, δύο ημέρες μετά, κατορθώσει να διαπιστώσουν τον λόγο που ο μοναχός είναι τόσο καλά διατηρημένος. Ωστόσο, κάποιοι το αποδίδουν στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μογγολία.

Σημειώνεται ότι ο μουμιοποιημένος μοναχός ανακαλύφθηκε αφότου είχε κλαπεί από άνδρα, με σκοπό να τον πωλήσει στη μαύρη αγορά, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Η μούμια φρουρείται στο Εθνικό Νεκροτομείο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη ή τα αποτελέσματα των ερευνών.








 iefimerida.gr