15 Δεκεμβρίου 2014

Στήριξη των Ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στα Κοινωνικά Φαρμακεία σε Αγρίνιο – Μεσολόγγι (φωτο)

po-salmas-koinoniko-farmakio1
Ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο οι πρώτες παρτίδες φαρμάκων που προσφέρει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανιών (ΠΕΦ) να φτάσουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Αγρίνιου, ενώ όπως φαίνεται πολύ σύντομα αντίστοιχη δομή θα δημιουργηθεί και στο Μεσολόγγι, με τη συνεργασία της ΠΕΦ  και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Αυτά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις σημερινές συναντήσεις που έκανε στις δυο πόλεις ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, που συνόδευε  την κ. Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ.




Το πρωί υπήρξε συνάντηση με  τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Καλαντζή και τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Αγρίνιο, στην οδό Παλαμά , όπου κι έγινε παρουσίαση της δράσης των δυο δομών και ξενάγηση στους χώρους. Ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε ακόμη για τις ανάγκες που υπάρχουν και που ολοένα αυξάνονται . Συμφωνήθηκε οι ανάγκες αυτές να καταγραφούν και σε συνεννόηση οι αντίστοιχοι φορείς με βάση και όσα προβλέπει η νομοθεσία να ξεκινήσουν οι παραδόσεις φαρμάκων.
po-salmas-koinoniko-farmakio2

po-salmas-koinoniko-farmakio3

«Πραγματικά δια της κυρίας Κοσμοπούλου θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας κο Θεόδωρο Τρύφων ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για να στηρίξει στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η ελληνική φαρμακοβιομηχανία την περιοχή μας δίδοντας δωρεάν ελληνικά φάρμακα στο ήδη σε λειτουργία κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στο δήμο Αγρινίου αλλά και να ιδρύσουμε και ένα φαρμακείο στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με τη Μητρόπολη στα πλαίσια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που λειτουργεί με επιτυχία δύο φαρμακεία στην Αθήνα πάλι με τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και ως εκ τούτου πραγματικά νομίζω ότι μετά από αυτή την πρωτοβουλία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που είναι ένας κλάδος με φοβερή εξωστρέφεια, ένας σημαντικός κλάδος της βιομηχανίας της χώρας με 1 δις εξαγωγές, αυτός ο κλάδος πραγματικά ανταποδίδει μέρους αυτού του επενδυτικού κεφαλαίου στους πολίτες που αυτή την κρίσιμη στιγμή που έχουν ανάγκη. » τόνισε σε δηλώσεις ο κ. Σαλμάς.

po-salmas-koinoniko-farmakio4

Η κ. Κοσμοπούλου από την πλευρά της τόνισε πως «… είναι ιδιαίτερη χαρά τόσο του προέδρου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας να στηρίξει την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με τη δωρεάν παροχή φαρμακευτικών προϊόντων πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλους τους συμπολίτες μας που αυτή την δύσκολη περίοδο βιώνουν τις ανάγκες που όλοι γνωρίζουμε. Μιλάμε για τους άστεγους, τους άπορους, τους άνεργους που αυτή τη στιγμή μας έχουν περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ. Με τη σύμπραξη και την προσπάθεια που κάνει και εδώ ο υπουργός κ. Σαλμάς είναι πολύ σημαντικό σαφώς και θέλουμε να συνεισφέρουμε εμείς ως το ελληνικό παραγόμενο φάρμακο που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιείται σε όλη την Ελλάδα από όλους εμάς, εμείς θέλουμε να το προφέρουμε δωρεάν για να καλύψει τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την πρόταση που μας έχετε κάνει.»
Στο ερώτημα πως θα υλοποιηθεί αυτή η συνεργασία και πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις φαρμάκων η κ. Κοσμοπούλου απάντησε: «Επειδή θα έχουμε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο το οποίο ήδη λειτουργεί πάνω σε διαδικασίες οι οποίες είναι καθόλα νόμιμες – γιατί υπάρχει μια νομοθεσία που διέπει το χώρο του φαρμάκου και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πάνω σε αυτό-  και εμείς είμαστε ένας φορέας ο οποίος θέλει όλες μας οι κινήσεις να είναι μέσα στα πλαίσια τα νόμιμα έχουμε μια σύνδεση και μια λειτουργία για να μπορούμε να μεταφέρουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο το οποίο διαθέτει φαρμακοποιό και νοσηλευτές υγείας, δηλ. επαγγελματίες, τα φάρμακα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τα οποία όπως προείπα είναι πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσω αυτής της υποδομής να δίδονται με το σωστό τρόπο αλλά και ανάλογα με τις ανάγκες των συμπολιτών που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
Θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι λίαν συντόμως, ελπίζω και μέχρι τα Χριστούγεννα να έχετε τις πρώτες παραλαβές.»
Τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, σημείωσε πως με την πρωτοβουλία του αυτή η ΠΕΦ  »… μας έκανε κοινωνούς μιας συνθήκης  συνεργασίας του ιατρείου μας, του φαρμακείου μας και γενικώς όλων των ιατρικών δομών του δήμου Αγρινίου μας έκανε λοιπόν ανθρώπους να χαιρόμαστε πια γι’ αυτή τη συνεργασία. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρώτη βοήθειά τους και να δώσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο λαό. Επίσης μας χαροποιεί το γεγονός ότι επιλέχθηκε ο δήμος Αγρινίου ως τους βασικούς δήμους για την όλη διαδικασία αυτή για να υλοποιηθούν προγράμματα βοήθειας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας η οποία είναι γνωστή πλέον σε όλο τον κόσμο και επιλεχθήκαμε εμείς  μέσα σε αυτές τις πόλεις για να γίνουμε αποδέκτες μιας μεγάλης ποσότητας φαρμάκων για τις ανάγκες όχι μόνο του δήμου Αγρινίου αλλά και από τις γύρω περιοχές. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτό το πράγμα θα είναι μια ουσιαστικά κοινωνική πολιτική της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου για την πόλη του Αγρινίου».  

po-salmas-koinoniko-farmakio5

agriniopress.gr