14 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Ήλιδας για την αξιοποίηση των γεωργικών πλαστικών αποβλήτων


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Ήλιδας για την αξιοποίηση των γεωργικών πλαστικών αποβλήτων


Επιτυχώς ολοκληρώθηκε στην Αμαλιάδα η δεύτερη συνάντηση των διακρατικών εταίρων του προγράμματος AWARD, με αντικείμενο την αξιοποίηση των γεωργικών πλαστικών αποβλήτων του γεωργικού τομέα των περιοχών Puglia Ιταλίας και Δυτικής Ελλάδας, ο μεγάλος όγκος των οποίων, απορριπτόμενος, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών -πελατών τους.
Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός των Ελλήνων και Ιταλών εταίρων του προγράμματος AWARD και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, άλλων Δήμων και Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της συλλογής και επεξεργασίας των πλαστικών γεωργικών αποβλήτων.
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Π.Δ.Ε. Τρύφων Φωτόπουλος και οι Διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε. Βασίλης Μιχαλόπουλος και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Σπυράκη.
Αφού επεσήμαναν την μεγάλη σημασία της αξιοποίησης της μεγάλης ποσότητας των γεωργικών  πλαστικών αποβλήτων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία παράγει σημαντικό όγκο πλαστικού υλικού, έκαναν πρόταση, η οποία  τελικά έγινε αποδεκτή, για την δημιουργία πιλοτικού σταθμού συλλογής στην περιοχή της Ηλείας.
Επίσης δήλωσαν ότι η Περιφέρεια θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη Συμπράξεων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων συλλογής και διαχείρισης πλαστικών γεωργικών αποβλήτων, σε  δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του ΣΕΣ/ΠΕΠ  Δυτικής Ελλάδας.