25 Νοεμβρίου 2014

Δόθηκε η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την προμήθεια εξοπλισμού στα ειδικά σχολεία και στον ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Δόθηκε η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την προμήθεια εξοπλισμού στα ειδικά σχολεία και στον ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ


Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωρά πλέον άμεσα η διαδικασία υλοποίησης της προμήθειας εξοπλισμού που θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία δυο σημαντικών έργων για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, του ζήτησε να δοθεί η σύμφωνη γνώμη για δύο έργα, που είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το πρώτο αφορά τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων και το δεύτερο τον εξοπλισμό του ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με το πρώτο, πρόκειται για τη σύμβαση του Υποέργου «Προμήθεια και εγκατάσταση ειδών επίπλωσης, φυσικής αγωγής, φυσικοθεραπεία, εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης – διαφόρων δεξιοτήτων και ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», προϋπολογισμού 462,659,22 ευρώ.
Σχετικά με το δεύτερο, πρόκειται για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για το υποέργο «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού λειτουργίας ΧΥΤΑ 2ης Γ.ΕΝ. Ν. Αιτωλοακαρνανίας και ΣΜΑ Αμφιλοχίας» συνολικού προϋπολογισμού 903.806, 50 ευρώ.
«Όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε εδώ και θα παλεύουμε πάντα για την ολοκλήρωση κάθε έργου. Για αυτό μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, αυτό διεκδικούμε και εμείς. Θέλουμε όλα τα έργα να ολοκληρώνονται μέσα στα χρονοδιαγράμματα και να τα παραδίδουμε στους πολίτες άρτια και λειτουργικά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.