Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

270.000 ευρώ πρόστιμο σε Λαρισαίο που έπνιξε οκτώ κουτάβια

Πρόστιμο μαμούθ καλείται να πληρώσει ο ασυνείδητος 67χρονος Λαρισαίος από την πρώην Δημοτική Αστυνομία Λάρισας, ο οποίος έπειτα από καταγγελία συμπολίτη του κατηγορείται για τη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ακόμη ενός σκύλου από την πρώην Δημοτική Αστυνομία Λάρισας.

Η περίπτωση του 67χρονου μάλλον δεν έχει προηγούμενο, αφού τού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 ευρώ «για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό», οπότε το συνολικό πρόστιμο για τα 9 σκυλιά φθάνει το παραπάνω ποσό. Χωρίς να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, τον Αύγουστο του 2013, στην τότε Δημοτική Αστυνομία Λάρισας καταγγέλλεται ότι στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας, ο 67χρονος προχώρησε στη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και στην κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου. Κουτάβια που βρέθηκαν θανατωμένα, σε νάιλον σακούλα, δεμένη και κάτω από πέτρες.
Η βεβαιωθείσα παράβαση κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων και το Τμήμα Εσόδων του δήμου με τη σειρά του θα πρέπει, αργά ή γρήγορα, να κοινοποιήσει την οφειλή στην Οικονομική Εφορία (ΔΟΥ).
.koutipandoras.gr