Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

H μεγαλοπρεπής κηδεία του "Βασιλιά των Τσιγγάνων"


Αναδημοσίευση Δημ. Κοκοτός

(Τις πληροφορίες σας για κάτι ωραίο, ή την παρατήρησή σας θετική και αρνητική ακόμη και την κριτική σας προς εμάς ή αλλού επώνυμα πάντα, η επικοινωνία μας από εδώ: katochinews@gmail.com)


Ο Florin Cioabă αποκαλούμενος και "Βασιλιάς όλων των Τσιγγάνων" -The King of the Gypsies - τίτλο που διεκδικούσε και ο Έλλην αθίγγανος Κωνσταντίνος Χαλιλόπουλος, πέθανε από...
ανακοπή καρδιάς στις 18 Αυγούστου 2013, στην Antalya της Τουρκίας, όπου βρισκόταν για διακοπές, αφού το τσαντίρι του ή μάλλον το παλάτι του βρισκόταν στη Ρουμανία.

Η κηδεία του ήταν εντυπωσιακή. Ειδικότερα το φέρετρό του, έμεινε στην ιστορία. Είχε ακόμη και aircondition (προφανώς για να μεταφερθεί από την Τουρκία στη Ρουμανία).

Η κηδεία του συγκρίθηκε με μια άλλη κηδεία τσιγγάνας και πάλι στη Ρουμανία κατά πάσα πιθανότητα, της οποίας φωτογραφίες ανέβηκαν στο διαδίκτυο το 2007 και εντυπωσίασαν για το μέγεθος του τάφου και τα ...ευρήματα , στον τάφο που διακοσμήθηκε σαν μια κρεβατοκάμαρα, όπως το μπαράκι με το  Chivas και την plasma tv, θέμα που "παίζει" στο διαδίκτυο από το 2007.
taxalia.blogspot.gr