09 Οκτωβρίου 2014

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου η των Εχινάδων

                           Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου η των Εχινάδων


Εκδήλωση για τη Ναυμαχία των Εχινάδων (Ναυπάκτου

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου μεταξύ των συνασπισμένων δυνάμεων της Δύσης και των Οθωμανών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της πρώιμης νεότερης περιόδου. Στα ανοιχτά της εισόδου του Πατραϊκού κόλπου, μπροστά από τις νήσους Εχινάδες, έλαβε χΝαυμαχία της Ναυπάκτου | Δήμος Ναυπακτίας

La battaglia di Lèpanto, detta anche delle Echinadi o Curzolari[5] (chiamata Efpaktos daρα
La mattina del 7 ottobre del 1571 la flotta alleata giunse in vista delle Curzolari, isolette poste presso l'imboccatura del golfo di Lepanto, e subito l'armata ottomana uscì e si schierò in ordine di battaglia di fronte al nemico.
Η ναυμαχία των Εχινάδων πραγματοποιήθηκε το 323 π.Χ. ανάμεσα στους Αθηναίους με τον αντι-μακεδονικό συνασπισμό και τους Μακεδόνες στις Εχινάδες νήσους κατά τη διάρκεια του Λαμιακού πολέμου.
Ναυμαχία των Εχινάδων
Εμπλεκόμενες πλευρές
Αθήνα και αντι-μακεδονικός συνασπισμός
Ημερομηνία
Ηγετικά πρόσωπα
Τόπος
Έκβαση
Δυνάμεις
60 πλοία
240 πλοία
110 πλοία

Απώλειες

Έκπληκτος από την Time

. . . λίγο κρασί για τη θύμηση. . . λίγο νερό για τη σκόνη Diana Gilliland Wright 12-03-2013 Η Μάχη των Εχινάδων
1825… Ναυμαχία στο διονι Μιαούλης……………………………………………………………………………Όπως βλέπουμε  πόσες  ξένες , και το ίδιο site του Δήμου Ναυπακτίας, δημοσίευσης υπάρχουν  για την φημισμένη αυτή ναυμαχία , τα δικά μα σας λόγια είναι περιττά , αναφέροντας την  και με το όνομα Εχινάδων αλλά σε αυτήν την υποβαθμισμένη  παλιό θάλασσα και σε αυτές της εγκαταλειμμένες εκβολές  του Αχελώου , που σε 10 μέτρα βάθους πόσες τριήρεις ,κορβέτες και μπουρλοταδικα βρίσκονται θαμμένα ,  έχουν γραφεί επικές ιστορικές  μάχες που άλλαξαν την παγκόσμια  Ιστορία  τι να πούμε για το Βασίλειο του STAR της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου η  για την σημασία της επικράτησης του Χριστιανισμού η την διατήρηση της φλόγας της επαναστάσεως.

Όπου και να βάλουμε το πόδι μας σε αυτές της παράλιες αναβλύζει τόση ιστορία που αντί να ντρεπόμαστε για την απαξίωση της  καμαρώνουμε για την κατάντια της  και που την έχουμε κριμένη, σε άλλα μέρη θα την είχαν σημαία εμείς αφήνουμε την Ναύπακτο να καπηλεύεται την Ναυμαχία ,δεν έχουμε μια πινακίδα που να γράφει προς Εχινάδες και πως ήταν τότε η περιοχή που έγινε η Ναυμαχία ,δεν έχουμε ένα τουριστικό δισέλιδο με την ιστορία του τόπου και χάρτη που να δείχνει τα ιστορικά σημεία ,απεναντίας σε άλλα μέρη τα βρίσκεις στον Δήμο η στα περιπτερά και ούτε έχουμε κάνει ποτέ μια λαμπαδηδρομία με της βάρκες . Αλλά εάν ήμαστε ανιστόρητοι και δεν καταλάβουμε ότι η Ιστορία μας  είναι η ατμομηχανή  και μια αστείρευτη πετρέλαιο πηγή επιφάνειας  που αναδεικνύοντας την θα παρασύρει όλον τον Δήμο προς το ταξίδι της τόσο ποθητής και περιλάλητης  ανάπτυξης τότε δικαίως οι πολιτικοί μας διαχειρίζονται την φαυλότητα το ρουσφέτι και την κακοδιαχείριση. Η  ιστορία μας είναι ένας μονόδρομος πυλώνας  που δεν πάει ποτέ διακοπές αλλά όταν οι διοικούντες μας είναι ανιστόρητοι και δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες και προτεραιότητες για τον πολιτισμό……..τότε θα ευθύνονται πάντα οι άλλοι για την μιζέρια μας. …………….

Γεώργιος Καλοκληρος