15 Οκτωβρίου 2014

Αποζημίωση από το ταμείο του Δήμου Μεσολογγίου σε οδηγό θύμα λακκούβας! στο δρόμο Νεοχώρι προς Μάστρο

Προ λίγων ημερών αναφερθήκαμε στο επικίνδυνο οδόστρωμα της περιμετρικής Νεοχωρίου και στης λακκούβες πηγάδια προς τη γέφυρα του Αχελώου Μάστρο προς Κατοχή. 

Περιμετρική παγίδα θανάσιμη στο Νεοχώρι και γέφυρα του Αχελώου Μάστρο προς Κατοχή [φώτο]

Μήπως για να διορθωθεί ο δρόμος θα πρέπει όσοι έχουν πάθει ζημιά να να τρέχουν σύμφωνα με το νόμο να αποζημιωθούν από το ταμείο του δήμου; Είναι έξοδα που θα επιβαρύνουν τον δήμο αλλά είναι και αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών.

Σε μια ενημέρωση από το aitoloakarnanianet το πρόβλημα είναι εμφανέστατο και διαβάστε το παρακάτω: "Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί στη χώρα μας που ετησίως αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγάλες καταστροφές εξαιτίας των κακοτεχνιών στους δρόμους.
Το νομικό καθεστώς που διέπει τέτοιες περιπτώσεις προβλέπει αποζημίωση όσων υποστούν ζημιές από τους κατά τόπους αρμόδιους ΟΤΑ. Έτσι λοιπόν χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οδηγού Ι.Χ. αυτοκινήτου, που υπέστη υλικές ζημιές λόγω ύπαρξης λακκούβας στο οδόστρωμα, οδηγώντας επί της περιμετρικής οδού Νεοχωρίου με κατεύθυνση από Νεοχώρι προς Μάστρο. Αντικρίζοντας το χαλασμένο του όχημα, δεν έμεινε άπραγος. Μετά από αίτησή του για καταβολή αποζημίωσης από το δήμο Μεσολογγίου κι έπειτα από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δικαιώθηκε, αφού το αίτημά του ικανοποιήθηκε με την καταβολή 240 € για ζημία που υπέστησαν τα ελαστικά του...(δημοσίευση aixmi-news)"
Έχουμε περιπτώσεις πολλών ζημιών σε ελαστικά και σε ζάντες αυτοκινήτων που έσπασαν στην κυριολεξία. Η παγίδα είναι πιο μεγάλη κυρίως όταν έχουμε βροχές γιατί καλύπτονται από το νερό και δεν προλαβαίνεις να τις δεις ακόμη και αν χρησιμοποιείς συχνά το δρόμο.