17 Οκτωβρίου 2014

Κατασχέθηκαν προϊόντα από πλανόδιους εμπόρους στο Αγρίνιο


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Κατασχέθηκαν προϊόντα από πλανόδιους εμπόρους στο Αγρίνιο – Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
(Τις πληροφορίες σας για κάτι ωραίο, ή την παρατήρησή σας θετική και αρνητική ακόμη και την κριτική σας προς εμάς ή αλλού επώνυμα πάντα, η επικοινωνία μας από εδώ: katochinews@gmail.com)


Συνεχίζοντας τους ελέγχους με στόχο την πρόληψη και κυρίως την προστασία των καταναλωτών, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Αστυνομία, διενήργησε έκτακτους αγορανομικούς ελέγχους σε πλανόδιους υπαίθριους εμπόρους στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν-κατασχέθηκαν συνολικά 120 κιλά σταφύλια, 60 κιλά διάφορα ψάρια, καθώς και εκατοντάδες μικροαντικείμενα, όπως ρολόγια, γυαλιά οράσεως, ζυγαριές, ραδιόφωνα, φακοί, κουρευτικές μηχανές, σακίδια, κομπολόγια κ.λπ.
Τα κατασχεθέντα από την Υπηρεσία προϊόντα και όσα απ’ αυτά δεν ήταν δυνατόν να καταστραφούν επιτόπου, μεταφέρθηκαν στην αποθήκη της Υπηρεσίας με απόρριψη σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου και στην ανακύκλωση για  όσα από αυτά προβλέπει ο νόμος.
Επιπλέον, επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα από τους σχετικούς νόμους διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 35.500 ευρώ, ενώ οι παραβάτες θα υποστούν και τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται.
Επιπλέον, κλιμάκια ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου πραγματοποίησαν ελέγχους σε 60 πρατήρια υγρών καυσίμων για την τοποθέτηση ή μη του συστήματος εισροών –εκροών και διαπιστώθηκε ότι 19 από αυτά δεν το είχαν εγκαταστήσει.
Έτσι, συντάχθηκαν οι αντίστοιχες εκθέσεις ελέγχου, οι οποίες εστάλησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, αφενός για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τους μέχρι την πλήρη συμμόρφωση τους και αφετέρου για  την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

«Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν τους ενδελεχείς ελέγχους σε επιχειρήσεις αλλά και στον δρόμο, σε μια μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες και συνεχίζεται σε συνεργασία πάντα με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες. Δεν σταματάμε καθόλου τους ελέγχους ώστε επιτέλους να εντοπίσουμε όλους όσοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, ευχαριστώντας παράλληλα τους υπαλλήλους για την επίπονη προσπάθειά τους.