11 Οκτωβρίου 2014

Προετοιμασία και προτάσεις έργων ενόψει του ΣΕΣ 2014-2020 στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας με τον Δήμαρχο Πατρέων






ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Προετοιμασία και προτάσεις έργων ενόψει του ΣΕΣ 2014-2020 στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας με τον Δήμαρχο Πατρέων


Η επόμενη Προγραμματική Περίοδος – Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020, τα έργα που μπορούν να ενταχθούν σε αυτή, καθώς και η πορεία των έργων που υλοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο στην Πάτρα μέσω του ΕΣΠΑ, τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.
Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προετοιμασία που κάνει ο Δήμος Πατρέων, όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να ωριμάσει τις μελέτες και να καταλήξει στα έργα που επιθυμεί να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού Ε.Π. και Αξιολόγησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βαγγέλης Γεωργίου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και οι Αντιδήμαρχοι Έργων, Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Χρήστος Κορδάς και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής Παύλος Στάμος.
Αρχικά, συμφωνήθηκε την ερχόμενη Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, να πραγματοποιηθεί κοινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και του Δημάρχου Κ. Πελετίδη στα έργα των αστικών αναπλάσεων σε Βλατερό, Γούβα, Καβουκάκι και Δασύλλιο και στην κατασκευή της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, ώστε να διαπιστωθεί η πορεία των εργασιών και να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων που παρουσιάζονται στην υλοποίηση των έργων.
Ο Δήμαρχος Πατρέων που ζήτησε και τη συνάντηση, έκανε αναφορά σε μια σειρά από αναπτυξιακά έργα που στοχεύει η Δημοτική Αρχή να εντάξει στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με σκοπό να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να ζητά τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες και τη Διαχειριστική Αρχή, άμεσα να προχωρήσουν στην ωρίμανση των μελετών, ώστε να είναι έτοιμος ο Δήμος όταν θα ανοίξει το νέο Σ.Ε.Σ..
Τέλος, συζητήθηκαν και άλλες δράσεις και έργα που μπορούν να υλοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή με χρηματοδότηση από τομεακά προγράμματα και εθνικούς πόρους.
 «Θα πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία πάνω σε πολύ κρίσιμα ζητήματα προς όφελος των πολιτών και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Τώρα θα πρέπει να τους στηρίξουμε σε κάθε έκφανση της ζωής τους, να είμαστε δίπλα τους, ιδίως αυτή τη στιγμή που η οικονομική κρίση και η ανεργία, έχει εισβάλλει στην επιχείρηση, τη δουλειά, το νοικοκυριό τους» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Βίντεο από τη σημερινή συνάντηση μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=l_n9-cGHSyk