23 Σεπτεμβρίου 2014

Συνθετικός Χλοοτάπητας Ποδόσφαιρο

Θα μπορούσε η Κατοχή να αγγίξει το όνειρο; 

Συνθετικός Χλοοτάπητας Ποδόσφαιρο: ότι ακριβώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στο γήπεδο της Κατοχής. Δυστυχώς μας φοβίζει η ιδέα να παραμείνει αλάνα το γήπεδο και οι νέοι μας αλλά και τα τμήματα της ομάδας του χωριού να μην έχουν που να αθληθούν και η κατάληξη να τους οδηγεί σε άλλες λύσεις απασχόλησης του χρόνου τους που σίγουρα το 85 με 90% δε θα είναι σε αθλητική δραστηριότητα.

Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία να βρεθούν προγράμματα που να επιδοτήσουν ένα έργο που χοντρικά αγγίζει τις 80.000€. Υπάρχει όμως το αλλά, ένα αλλά που έχει σχέση με το marketing της κάθε Δημοτικής Αρχής. Με μελέτη και την απορρόφηση κάποιων κονδυλίων θα μπορούσε με τη συνεργασία πολιτών και από επιφανείς επιχειρηματίες επίσης μέσω κάποιων δωρεών να ξεκινήσει το έργο. Η Κατοχή έχει έσοδα, (όπως τα ενοίκια από καλλιεργήσιμη γη), τα οποία καταλήγουν στο δήμο μας και μπορούν να διατεθούν για αυτό το μεγάλο έργο. Φυσικά χρειάζεται και ενίσχυση από άλλους φορείς που συνεργάζεται η Διοίκηση του Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου.

Όλα αυτά είναι μια περίληψη συζητήσεων που γίνεται στην αγορά ή όπου υπάρχει συνάντηση του συνόλου των κατοίκων όπως: πλατείες - καφέ,  της Κατοχής. 

Όλοι ψάχνουν και προτείνουν λύσεις και θες λίγο θες πολύ όλοι νοιάζονται και ρωτάνε, γιατί ο αθλητισμός ανήκει στην πολιτιστική συνέχεια και παιδεία του κάθε τόπου.

Το να μιλάμε για το "ΑΝ" δε βοηθάει πουθενά και οι λύσεις είναι μακρινές, γιατί το παρελθόν δεν το αλλάζεις το παρών και το μέλλον μπορείς να το αγγίξεις. Θέλουμε ενέργεια και κινητοποίηση με μπροστάρη το δήμο και εμείς ακολουθούμε και στηρίζουμε.
Το έχουμε πει ξανά και θα το επισημάνουμε συνεχώς: " Η Κατοχή δε ζητάει φωτεινή επιγραφή και ουρανοξύστες, ζητάει τα αυτονόητα και τη σειρά για την κοινωνική αναβάθμιση των κατοίκων"
ΑΣ ΜΗ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!

[επικοινωνείτε μαζί μας εδώ]
katochinews@gmail.com

Σας κοινοποιούμε μια έρευνα που κάναμε συλλέγοντας πληροφορίες για το συνθετικό χλοοτάπητα που είναι πιο προσιτός με σχεδόν μηδαμινή συντήρηση:
Περιγραφή
Τεχνητό γρασίδι πληρούμενο με χαλαζιακή άμμο και κόκκους από ανακυκλωμένο καθαρό καουτσούκ.
Ο συνθετικός χλοοτάπητας δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μειωθεί το κόστος των γηπέδων με φυσικό γκαζόν. Έχει μικρότερα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης και πολλαπλάσιες ώρες λειτουργίας από το φυσικό χόρτο. Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.

Χρήσεις. Ιδανικός για γήπεδα ποδοσφαίρου, μίνι ποδοσφαίρου, καθώς και για διαμορφώσεις χώρων αναψυχής και παιδικές χαρές.

Εμφάνιση. Ίδια με το φυσικό χλοοτάπητα.

Υλικό Πέλους. Πολυαιθυλένιο, ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και υψηλή αντοχή σε καταπονήσεις.
Υλικό Βάσης. Μαύρο Latex σε διπλή στρώση και πολύεστερικές ίνες ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία και υγρασία.
Υψος Πέλους. 45-65 mm (πάνω από το έδαφος).
Κόμβοι. 8.000 έως 14.000 / m2 .
Χρώματα. Πράσινο σε μια η δύο διαβαθμίσεις.
Γραμμές. Από συνθετικό χλοοτάπητα ίδιας υφής άσπρου χρώματος πάχος 10 cm χρώματα, κίτρινο η λευκό.
Άμμος. Χαλαζιακή άμμος, κόκκος σφαιρικός, ξηρανθής δια  θερμάνσεως σύμφωνα με DIN 18035 Τ7. Κοκκομετρία 0,2-0,8 mm. Ποσότης γεμίσματος αναλόγως ύψους και πυκνότητας πέλους.

Καουτσούκ. Ανακυκλωμένο και πλυμένο σε κόκκους. Κοκκομετρία 0,5-2.5 mm. Ποσότης γεμίσματος αναλόγως ύψους και πυκνότητας πέλους.

Εφαρμογή


Υπόβαση. Η επιλογή της κατάλληλης ΥΠΟΒΑΣΗΣ εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες του έργου (φέρουσα ικανότητα  φυσικού εδάφους κ.λ.π

Τοποθέτηση
Η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή , σε ρολά τα οποία μέτριονται και κόβονται επί τόπου. Τα σημεία επαφής των διαδοχικών κομματιών αναδιπλώνονται και κολλιούνται με πολυουρεθανική κόλλα  δύο συστατικών πάνω σε ειδικό γεωύφασμα το οποίο τοποθετείται από κάτω.

Πλεονεκτήματα
Το χρώμα του συνθετικού χλοοτάπητα είναι το πράσινο του φυσικού χόρτου και δεν επηρεάζεται από τις υπεριώδεις ακτίνες. Εξασφαλίζεται άμεση απορροή των όμβριων μέσω ενός συστήματος οπών που υπάρχουν στο κάτω μέρος του χαλιού, με αποτέλεσμα το γήπεδο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε κατά τη διάρκεια είτε αμέσως μετά τη βροχή.
Λόγω της ειδικής κοκκομετρίας της άμμου με την οποία γεμίζεται ο συνθετικός χλοοτάπητας το γήπεδο δεν λασπώνει μετά την βροχή. Θερμοκρασιακές μεταβολές δεν το επηρεάζουν. Σε αντίθεση με το φυσικό χόρτο δεν χρειάζεται συντήρηση (80-90% λιγότερα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης) και κατά συνέπεια το γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιείται συνεχώς.