24 Σεπτεμβρίου 2014

Η Κατοχή κάθε μέρα, έτσι και σήμερα

 katochinews@gmail.com
  1. Ενημέρωση κάλεσμα από την εθελοντική ομάδα του χωριού μας, προς κάθε ΕΝΗΛΙΚΟ κάτοικο της Κατοχής αλλά ευπρόσδεκτοι και από άλλα μέρη της περιοχής,

 για το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη και ώρα 8:15 π.μ. στην είσοδο του προαύλιο χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων ως και στον παλιό μύλο. Οι εθελοντές να έχουν μαζί τους από κοπτικά μηχανήματα ως και τσαπιά και άλλα αγροτικά εργαλεία που θεωρούν χρήσιμα για να κοπούν τα αγριόχορτα και εργαλεία καθαρισμού που αναλογούν για την περίπτωση. Ο καθαρισμός γίνεται για τα παιδιά, για τον καλλωπισμό της Κατοχής και το κυριότερο για λόγους υγιεινής. Ας μην το αμελήσουμε και μείνουμε μόνο στα λόγια, οι πράξεις και ο κόπος για αυτούς τους σκοπούς και μόνο μας δίνει ικανοποίηση! Τονίζουμε ότι θέλουμε μόνο ενήλικες για την δραστηριότητα αυτή.
  1. Οι ομάδες των αδέσποτων σκύλων από δυο τρεις στο χωριό έγιναν περισσότερες  και η αύξηση των αδέσποτων από 10 με 15 μεγαλώνει τον αριθμό σε πάνω από 25 και κάθε μέρα όλο και πιο αθόρυβα βλέπουμε και πιο καινούρια μέλη στην... παρέα τους. Ο κάθε σκύλος μόνος του είναι ένα παιχνίδι και εντελώς φιλικός με όλους, όταν όμως ομαδοποιούνται η κατάσταση αλλάζει, γίνονται πιο άγριοι και επιθετικοί. Τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν σχολείο αλλάζουν δρόμο και υπάρχει φόβος, ακόμη και οι μεγάλοι που κάνουν περιπάτους αρχίζουν και το αραιώνουν. Αν έχεις ποδήλατο ή μοτοσυκλέτα δεν είναι δύσκολο να σε ρίξουν. Μήπως θα έπρεπε να γίνει καμιά σύσταση στους ιδιοκτήτες που... ξέχασαν τα σκυλιά τους στο δρόμο; Κάποτε πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι κατά γράμμα για την προστασία των τετράποδων φίλων μας που τους φερόμαστε εντελώς αχάριστα.
  2. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ειδικά τα βράδια την παρουσία αστυνομίας στους δρόμους της Κατοχής και πόσο κοστίζει αν μεταφερθεί ένα παράρτημα της Αστυνομίας στους Οινιάδες; Υπάρχουν κτίρια του δημοσίου που έχουν μέσα μόνο γραφεία. Η παρουσία τους μόνο ασφάλεια θα φέρει.