20 Σεπτεμβρίου 2014

Με το δεξί ο Όμηρος 3-1 τον Προμηθέα Γαυρολίμνης





Πρώτη αγωνιστική της Α' κατηγορίας και με το δεξί ο Όμηρος Νεοχωρίου 3-1 τον Προμηθέα Γαυρολίμνης στο γήπεδο του Νεοχωρίου.

Δε συνάντησε δυσκολίες η γηπεδούχος ομάδα και από τα πρώτα λεπτά άνοιξε το σκορ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Καλύβα και 1-0. Ο Προμηθέας σε έναν παθητικό ρόλο στο γήπεδο δεν απείλησε τον Όμηρο καθ όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου. Αντίθετα ο Όμηρος που είχε την κατοχή της μπάλας έκλεισε τον αντίπαλο πίσω από το κέντρο και δημιουργούσε φάσεις αλλά έπεφτε πάνω στον πολύ καλό τερματοφύλακα του Προμηθέα τον Κατοχιανό Γκασούκα Κωνσταντίνο, ο οποίος κέρδισε και το χειροκρότημα του γηπέδου αναγνωρίζοντας την αξία του.
Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι χωρίς να απειλούνται, με κατοχή μπάλας και κάποιες στιγμές υπέροχους αυτοματισμούς δημιουργούσαν φάσεις στην εστία του Γκασούκα.
Κάπου στα μέσα του ημιχρόνου ήρθε και το δεύτερο γκολ σε φάση διαρκείας που ο Γκασούκας απέκρουσε δυνατό σουτ εντός περιοχής και σε κενό τέρμα ο Σίμος Βαλτογιάννης  πλάσαρε κάνοντας το 2-0.
Σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων κέρδισαν πέναλτι κάπου στο 70 και κάτι και το σκορ έγινε με την εκτέλεσή του από τον Ταμπάκη σε 2-1.
Ανέβασε στροφές ο Όμηρος και δημιούργησε φάσεις για γκολ αλλά λίγο άουτ κάποια τελειώματα ή οι αποκρούσεις του Γκασούκα κράτησαν το 2-1, ώσπου στις καθυστερήσεις με κάθετη πάσα από τον Λαγό στον Σαμσώνα και εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1.
Ουσιαστικά ο Όμηρος δεν κινδύνευσε καθόλου. Η προσέλευση του κόσμου θετική αλλά θα μπορούσε να ήταν περισσότεροι στο γήπεδο. Στο γήπεδο ήταν και πολλοί συγχωριανοί μας.