28 Σεπτεμβρίου 2014

Δραστηριότητα Εθελοντών στην Κατοχή, καθαρισμός πεζόδρομων προς 1ο Δημ. σχολείο



Το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014 το πρωί 8:30 π.μ., τα τσαπιά, τα κοπτικά μηχανήματα και άλλα εργαλεία έπιασαν δουλειά με τους συνήθεις δραστήριους της ανοικτής πάντα εθελοντικής ομάδας της Κατοχής. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε και είναι μάλιστα πέρα του αναμενόμενου.
Όλα ήταν θέμα χρόνου και το ξεκίνημα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Περίπου 20 τον αριθμό με κάποιους καινούριους στην παρέα και με την απουσία άλλων δικαιολογημένη για τους λόγους τους αλλά και την αδικαιολόγητη άλλων κυρίως γονέων από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατοχής που τους δόθηκε εδώ και μέρες ενημέρωση μέσω των παιδιών τους με επιστολή κάλεσμα.
Μια παρέα που δεν την ξεχωρίζεις αν είναι κάποιος
Οι εθελοντές καθάριζαν τους πεζόδρομους από το ΕΠΑ.Λ. προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο, από την πλευρά του γηπέδου και στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο και στο σχολείο.
Ο Γ. Κεκές ράντισε τα αγριόχορτα που βγήκαν ξανά στο αρχοντικό του Γουλιμή και στον πύργο της κυράς - Βασιλικής, (κούλια), συντήρηση από την προηγούμενη δραστηριότητα εθελοντών.
Όλοι μας έχουμε δουλειές αλλά κάνουμε υπομονή και θυσία σε κάποιες ενέργειες που μόνο καλό μας κάνει σε όλα τα επίπεδα...!
Στον εθελοντισμό η βοήθεια έρχεται από την προσωπική εργασία ως και το δανεισμό εργαλείων ακόμη και ένα ποτήρι νερό.
Ο εθελοντισμός είναι πολιτιστική ενέργεια και συνεργασία των κατοίκων σε μια υγιή  κοινωνία.

Ευχαριστίες στον Δημήτρη Στράτο καταστήματα Σώλος για τα μηχανήματα κοπής, στο ζαχαροπλαστείο Φ. Ντάνος ELITE για τα γλυκά που πρόσφερε, στις γειτόνισσες Χαρά σύζυγος Λουκά Ιωάννη, Διονυσία Λουκά, στην κυρία Διαμάντη και στον Θοδωρή Λαχανάγια νερά και αναψυκτικά.
Ευχαριστίες στο ΤΟΕΒ Κατοχής που ο οργανισμός έστειλε τον Ι. Κοκοτό με μηχάνημα να μαζεύει τα σκουπίδια - αγριόχορτα - χώμα και πέτρες.
Να ευχαριστήσουμε όσους ερχόταν και επιβράβευαν την κίνηση αυτή οι οποίοι για διάφορους λόγους δε μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά ο λόγος τους ήταν τόνωση και χρυσός.