31 Αυγούστου 2014

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-1

sup-olympiacos-panaitolikos3
Ο Παναιτωλικός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κράτησε τον Ολυμπιακό στην ισοπαλία στο Αγρίνιο (1-1), χάνοντας μάλιστα και χρυσή ευκαιρία για κάτι παραπάνω καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμών!
Σε… κακό δαίμονα του Ολυμπιακού εξελίσσεται η ομάδα του Παναιτωλικού, αφού για δεύτερη σερί χρονιά οι Αγρινιώτες έγιναν οι πρώτοι που «έκοψαν» βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Μάκη Χάβου κατάφερε να πάρει τον βαθμό, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω από το ματς καθώς για παραπάνω από ένα τέταρτο ο Ολυμπιακός έπαιξε με δέκα παίκτες, λόγω των τραυματισμών των Μανιάτη και Εντιγνκά και της πραγματοποίησης όλων των αλλαγών από πλευράς Μίτσελ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καμία σχέση με την καλή εικόνα που έδειξαν στο πρώτο μισάωρο της πρεμιέρας με τη ΝΙΚΗ Βόλου, κινδύνεψαν αρκετά από τον Παναιτωλικό και αν δεν είχαν περάσει στο ματς οι Κασάμι και Μπουχαλάκης, θα είχαν μεγαλύτερα προβλήματα.
Στο κατάμεστο γήπεδο του Παναιτωλικού, το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε συγκινήσεις αλλά το δεύτερο ήταν… όλα τα λεφτά, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν δυνατά και τους γηπεδούχους να ανταποδίδουν στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με τον Κασάμι, ο Παναιτωλικός απάντησε με τον Κούσα και το ματς πήρε… φωτιά, ως το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων όταν και ο Παππάς – με τα αρκετά λάθη στη διαιτησία του – σφύριξε τη λήξη. Στην πλευρά των «καναρινιών», σαφώς και υπάρχει ικανοποίηση για τον βαθμό και την εμφάνιση της ομάδας. Στον αντίποδα, στον Ολυμπιακό προβληματίζονται τόσο για την απώλεια βαθμών, όσο και για την κατάσταση των τραυματιών. Κυρίως, για αυτή του Γιάννη Μανιάτη που έφυγε υποβασταζόμενος από το γήπεδο, δείχνοντας να έχει σοβαρό πρόβλημα.
maniatismesa
Τα πλάνα του Χάβου, βασικός ο Ντουρμάζ
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και τον Ράφαελ κάτω από τα δοκάρια. Οι Γοδόι, Μαλεζάς, Κούσας και Μύγας ήταν στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, με τον Κέβιν σε ανασταλτικό ρόλο μαζί με τον Παπουτσογιαννόπουλο και τους Κέβιν και Μαρτίνεζ να είναι τα στηρίγματα των Κάπελ και Άλβες που κινήθηκαν στην επιθετική γραμμή του Παναιτωλικού.
Ο Μίτσελ από την πλευρά του, δεν άλλαξε σχηματισμό στον Ολυμπιακό σε σχέση με την πρεμιέρα, άλλαξε όμως αρκετά πρόσωπο λόγω και των απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, με τους Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία και Ελαμπντελαουί να είναι η τετράδα της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μανιάτης και Εντινγκά, με τον «Τσόρι» σε οργανωτικό ρόλο. Ο Ντουρμάζ, στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, κινήθηκε δεξιά και ο Ντοσεβί αριστερά, με τον Διαμαντάκο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Ημίχρονο με… μιάμιση φάση
Το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, γρήγορα θα ξεχαστεί αφού Παναιτωλικός κι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων. Οι παίκτες του Μίτσελ δεν είχαν την καλή εικόνα που παρουσίασαν στο πρώτο μέρος της πρεμιέρας με τη ΝΙΚΗ Βόλου στο Φάληρο, ενώ αυτοί του Χάβου είχαν το μυαλό τους στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κάνει τη… ζημιά από τα άκρα, με τον Ντουρμάζ να δείχνει έξω από τα νερά του και να μην παίρνει πολλές πρωτοβουλίες στην πρώτη του εμφάνιση με τους Πειραιώτες, ενώ την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός έψαξε το γκολ από στημένες μπάλες.
Σε μια τέτοια, στο 16’ μετά από κόρνερ ο Κούσας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, έκανε την κεφαλιά και ο Ελαμπντελαουί έδιωξε πάνω στη γραμμή, σώζοντας τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με μακρινά σουτ, με τον Ράφαελ σε όσα πήγαν προς την εστία να είναι σε ετοιμότητα, κάτι που έφερε ως… μοιραίο αποτέλεσμα το 0-0 για τα πρώτα 45 λεπτά στο Αγρίνιο.
kasamimesa
Κασάμι – Κούσας… σημειώσατε Χ
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ διέγνωσε τα προβλήματα που είχε στα χαφ ο Ολυμπιακός. Έτσι, έβγαλε τον Ντοσεβί που δεν πήγε καλά στα αριστερά, και πέρασε στο ματς τον Κασάμι,. Ο Ελβετός άσος των «ερυθρόλευκων», έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του αλλά και αυτό που ζητούσε περισσότερο από όλα. Το γκολ. Στο 47’ σε κούρσα του Ελαμπντελαουί πήρε καλή θέση στην περιοχή, έκανε την κεφαλιά κι έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» από αυτό το σημείο κι έπειτα κυριάρχησαν, έχασαν καλή ευκαιρία με τον Διαμαντάκο σε τετ-α-τετ με τον Ράφαελ να τελειώσουν το ματς, αλλά από το 70’ και μετά τα πράγματα άλλαξαν.
Ο Χάβος είδε την ομάδα του να έχει πρόβλημα στα χαφ κι έβαλε τον έμπειρο Θεοδωρίδη για να συμμαζέψει τα πράγματα. Οι Αγρινιώτες άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, έχασαν μια ευκαιρία με τον Κάπελ κι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ατυχία του Ολυμπιακού. Αρχικά, ο Μίτσελ έχασε τον Μανιάτη με σοβαρό τραυματισμό και στη συνέχεια χτύπησε κι ο Εντινγκά. Είχαν, όμως, γίνει όλες οι αλλαγές από τον Ισπανό τεχνικό κι έτσι η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε κι άλλο, κέρδισε κόρνερ στο 79’ κι ο Κούσας έκανε αυτό που δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο. Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο Αγρίνιο. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες του Μπουχαλάκη που ήταν ο μόνος που έδειχνε να πιστεύει στο «διπλό» από ένα σημείο κι έπειτα, με το ΠΑΙΧΝΙΔΙ να τελειώνει στο 97’ και να βρίσκει τις δυο ομάδες ισόπαλες, όπως και πέρσι.
Ο κορυφαίος του αγώνα
Ο αρχηγός του Παναιτωλικού στο σημερινό ματς, έκανε ένα από τα καλύτερα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ του με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου. Ο Γιώργος Κούσας κατάφερε να βοηθήσει πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι τους γηπεδούχους, ενώ αποτέλεσε μόνιμη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις. Προειδοποίησε στο πρώτο ημίχρονο, τα κατάφερε στο δεύτερο και με το γκολ του χάρισε στα «καναρίνια» έναν πάρα πολύ σημαντικό βαθμό κόντρα στους πρωταθλητές!
kousasmesa
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κουτρομάνος, Κ. Μαρτίνεθ, Κούσας, Άλβες, Κάπελ (74΄ Μήλιος), Μαλεζάς, Γοδόϊ, Ν. Μαρτίνεθ, Μύγας (58΄ Κόρμπος), Παπουτσογιαννόπουλος (68΄ Θεοδωρίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης (75΄ Σαβιόλα), Μποτία, Εντινγκά, Ντουρμάζ (58΄ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουΐ, Διαμαντάκος, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντοσεβί (46΄ Κασάμι).
www.onsports.gr