18 Ιουλίου 2014

Βρομιές - σκουπίδια και ακαθαρσίες στο αρχοντικό του Γουλιμή λίγες μέρες μετά τον εθελοντικό καθαρισμό του.


Το καθαρίσαμε, με προσωπική εργασία και με πληρωμή επίσης, το χαρήκαμε, πιστεύαμε ότι όλο και κάτι θα προσθέταμε και για τη χρήση του σε καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μιλήσαμε και συζητήσαμε για το πως θα συντηρηθεί και πως θα φροντίσουμε τα μπάζα να φύγουν για να μην πέσει ο τοίχος. Μιλάμε για το αρχοντικό Γουλιμή και σε ότι απέμεινε για να συντηρηθεί και γιατί όχι να μην αναστηλωθούν υπό προϋποθέσεις κάποια τμήματά του τα οποία γίνεται να συντηρηθούν και να θυμίζουν το αρχοντικό που είναι κομμάτι της ιστορίας της Κατοχής.
Με την ενημέρωση που λάβαμε από τον Γιάννη Καλαντζή κάθε βράδυ ένα φορτηγό εμπορικής χρήσης με τσιγγάνους παρκάρει για να βγάλει τη νύχτα του. Επισκεφτήκαμε το χώρο το βράδυ και διαπιστώσαμε ότι ισχύει. Όλα καλά ως εδώ, κανέναν δε θα ενοχλούσε αλλά, το πρωί όταν επισκεφτείς το χώρο θα δεις ακκαθαρσίες και πεταμένες σακούλες από φαγητά και νερά.
Μήπως θα πρέπει να καταγγείλουμε το γεγονός; Καλό είναι να σεβαστούμε όλοι μας εκείνους που ίδρωσαν για να γίνει αυτό το καλό και να ενημερώνουμε τυχόν παραβάσεις που παρατηρούμε. 

Το Ίδιο ισχύει και για την Κούλια τον πύργο της κυρά-Βασιλικής που είναι λίγα μέτρα πιο πέρα.

Υ.Γ.:Αλήθεια τα μπάζα και σκουπίδια πότε θα τα μαζέψει η δημοτική αρχή;

Ηλίας Λουκάς
katochinews@gmail.com