25 Ιουλίου 2014

Συναγερμός στη Νορβηγία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Τον τρόμο σε κυβέρνηση και πολίτες έχουν σκορπίσει πληροφορίες που θέλουν την Νορβηγία να είναι στόχος για τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές. Για αυτόν τον λόγο οι αρχές προχώρησαν σε νέα αυστηρά μέτρα σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων.

Η επικεφαλής της Νορβηγικής υπηρεσίας πληροφοριών, Μπενεντίκτε Μπγιόνρλαντ ανακοίνωσε: «Η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού της αστυνομίας (PST) έλαβε πρόσφατα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένοπλη ισλαμιστική ομάδα που έχει διασυνδέσεις με εξτρεμιστές ισλαμιστές στη Συρία ενδεχομένως σχεδιάζει τρομοκρατική ενέργεια στη Νορβηγία, ίσως εντός των προσεχών ημερών».
Οι αρχές δεν γνωρίζουν τον στόχο των τρομοκρατών, ούτε τα πρόσωπα τους, αλλά υπολογίζουν ότι η επίθεση θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Η απειλή δεν προσδιορίζεται, αλλά πηγή των πληροφοριών κρίνεται αξιόπιστη. Ούτε ο ενδεχόμενος στόχος, ούτε η ταυτότητα των φερόμενων δραστών της επίθεσης, ούτε ο τόπος όπου βρίσκονται είναι γνωστά. Ενδεχομένως σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την επίθεση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως σε λίγες ημέρες. Αλλά δεν γνωρίζουμε πώς, πότε και με ποιόν τρόπο.»
Μάλιστα, ο φόβος είναι τόσο έντονος που οι δημόσιοι υπάλληλοι ανακλήθηκαν από τις διακοπές τους και τα αεροπορικά μέσα τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κίνδυνοι της Νορβηγίας έχουν αυξηθεί λόγω της σύγκρουσης στη Συρία. Υπολογίζεται ότι περίπου 40-50 άτομα που έχουν άμεσους δεσμούς με την Νορβηγία, πολεμούν στη Συρία.

Πηγή: star.gr