24 Ιουλίου 2014

Ν. Καραπάνος: «Ενοχλήθηκε ο κ. Κατσούλης που διασφαλίστηκε η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ;» απάντηση Ν. Καραπάνου σε δήλωση του κ. Κατσούλη

                                                                                                                ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  23-7-2014         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ν. Καραπάνος: «Ενοχλήθηκε ο κ. Κατσούλης που διασφαλίστηκε η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ;»

Άμεση απάντηση στις αιτιάσεις του απερχόμενου δημάρχου


Άμεση είναι η απάντηση του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας» του νεοεκλεγέντος δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου στη δήλωση του απερχόμενου δημάρχου, Π. Κατσούλη στην οποία ο τελευταίος, αμφισβήτησε τον ενεργό ρόλο του κ. Καραπάνου και των συνεργατών του. στη θετική έκβαση της πρότασης που κατατέθηκε και εγκρίθηκε για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του δήμου.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Λίγες ημέρες πριν από τη δική του «έξοδο» από το Δήμο Μεσολογγίου, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κατσούλης προσπαθεί να δικαιολογήσει την απραξία του σε ότι αφορά την συνέχεια της εύρυθμης και χωρίς προβλήματα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μιας και για την πρόταση που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ  και αφορά 486 παιδιά, αριθμό πρωτοφανή για το Μεσολόγγι ουδόλως ενδιαφέρθηκε ή εργάστηκε.

Φυσικά και τα προγράμματα ΕΣΠΑ δεν χρειάζονται «μπάρμπα στην Κορώνη». Χρειάζονται όμως φακέλους τεκμηριωμένους κάτι που απαιτεί τεχνογνωσία. Και αυτή την τεχνογνωσία μαζί με τα κατάλληλα άτομα έχει ο νέος Δήμαρχος. Άλλωστε το γεγονός ότι όλοι οι Δήμοι υποβάλλουν προτάσεις δεν σημαίνει ότι αυτομάτως γίνονται και δεκτές και αυτό φαίνεται από τη διαφορετική απορροφητικότητα που εμφανίζουν οι Δήμοι.

Σε αντίθεση όμως με όσα συνέβαιναν στον Δήμο μας όλα αυτά τα χρόνια, φέτος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών, στηρίζοντας έμπρακτα περισσότερους γονείς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και που θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους ΔΩΡΕΑΝ στους Παιδικούς Σταθμούς. Και αυτή η επιτυχία για τους δημότες ήταν το αποτέλεσμα των συναντήσεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο νέος Δήμαρχος κ. Καραπάνος με υπηρεσιακούς υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και με στελέχη της ΕΕΤΑΑ που συνάντησε προκειμένου να ωφεληθούν περισσότεροι γονείς.

Αναζητώντας δικαιολογίες ο απερχόμενος Δήμαρχος θα πρέπει να εξηγήσει στους δημότες γιατί δεν κατάφερε πέρσι να εντάξει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 486 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, όπως έγινε φέτος, καθώς και πόσα χρήματα πήρε το 2012 από το ΕΣΠΑ, που είναι τόσο εύκολο να πάρει κάποιος. Όμως δεν χρειάζεται να ψάχνει για απαντήσεις. Οι δημότες πρόλαβαν και απάντησαν – με την ψήφο τους – στα πιο πάνω ερωτήματα και σε πολλά ακόμα, σχετικά με το κοινωνικό δίκτυο προστασία που υπάρχει στην πόλη, μόνο στα χαρτιά.

Η ένταξη των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς, είναι η αρχή για το κοινωνικό δίκτυο προστασίας που σχεδιάζει η νέα Δημοτική Αρχή και περιλαμβάνει δράσεις και προγράμματα για την ανεργία όπως το ΤΟΠΣΑ και το ΤΟΠΕΚΟ. Προφανώς και αυτές «άγνωστες λέξεις» για τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Ας είναι…

Εμείς έχουμε πολλά σχέδια και όνειρα για το Μεσολόγγι, κοιτάμε μπροστά, αξιοποιούμε όλε τις πηγές εσόδων, απ’ όλες τις πλευρές και όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν με έναν και μοναδικό σκοπό: το όφελος των Δημοτών.
Τέλος, εύλογα αναρωτιόμαστε εδώ και δύο μήνες πως ο κ. Κατσούλης δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για την καθημερινή, σχεδόν, συνεργασία, των συνεργατών του νέου δημάρχου Μεσολογγίου, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την σύνταξη και την υποβολή των σχετικών φακέλων των προτάσεων στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ;

Όπως, επίσης αναρωτιόμαστε εάν ο κ. Κατσούλης θα «σπεύσει» - με την ίδια «σπουδή» που επέδειξε σήμερα για  «να εξηγήσει τα ανεξήγητα» - να δώσει εξηγήσεις για την  ανεπάρκειά του σε μια σειρά ζητημάτων του δήμου που αφήνει ως «προίκα» στη νέα μας δημοτική αρχή. Ζητήματα πολλά και σοβαρά…»