23 Ιουλίου 2014

Απάντηση Γ. Κιμούλη στην Αιχμή για την ακύρωση παράστασης χωρίς όμως να ικανοποιεί τους πολίτες θεατές του φεστιβάλ, ούτε η εταιρεία ούτε ο δήμος

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην Αιχμή και στο τέλος η θέση του katochiNews και κατοίκων της περιοχής Οινιάδων:

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η aixmi-news.gr, ο κ. Γ. Κιμούλης αιτιολογεί την ακύρωση της παράστασης και θα διαβάσετε παρακάτω το θέμα αναλυτικά και στο τέλος την δική μας θέση στο άκουσμα της ακύρωσης:
"Απάντηση στο χτεσινό δημοσίευμα της ΑΙΧΜΗΣ αναφορικά με τις κατηγορίες της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου στην παραγωγή της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες» έδωσε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.

Ως γνωστόν η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών αναβλήθηκε αδικαιολόγητα, όπως τελικά αποδείχτηκε και ο κ. Κιμούλης τοποθετείται σχετικά:
«Ουδεμία ευθύνη έχω για την αναβολή (ούτε ταξίδι, ούτε κόρη, ούτε τίποτα). Θεωρώ απαράδεκτο, αν έχει δοθεί τέτοια εξήγηση εκ μέρους της εταιρείας, η οποία είναι παραγωγός της παράστασης. Από το άρθρο σας έμαθα πως χρησιμοποίησαν αυτή την αιτιολογία. Η ευθύνη της αλλαγής είναι της παραγωγού εταιρείας και μόνον αυτής. Όλος ο θίασος (μαζί κι εγώ) μάθαμε για την αναβολή της παράστασης στις Οινιάδες, την Παρασκευή 18 του μηνός στη Λάρισα, όταν, λόγω βροχής, είχε αναβληθεί η εκεί παράσταση».
Τα ίδια ισχυρίστηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η ΑΙΧΜΗ προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεώρησε χρέος του να επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο Π. Καρατσόλη προκειμένου να του εξηγήσει. Ο κ. Καρατσόλης επανήλθε με νέα δήλωσή του, διευκρινίζοντας ότι τα όσα κατήγγειλε αφορούν την παραγωγή και σε καμία περίπτωση τον καταξιωμένο ηθοποιό. «Η δημοτική αρχή σε καμία περίπτωση δεν καταφέρεται και δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον των καλλιτεχνών της παράστασης παρά μόνο εναντίον των υπευθύνων της παραγωγής που έχουν υπογράψει το συμφωνητικό. Σε ότι άφορα το πρόσωπο του κ. Κιμούλη τον τιμώ και θεωρώ ότι είναι από τόση καλλιτέχνες που σε όλη τη διαδρομή του έχει τιμήσει το Φεστιβάλ Οινιάδων και των Αρχαίο χώρο και δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση, η όποια νομική κίνησή μας δεν έχει να κάνει με τον κ. Κιμούλη και τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της παράστασης που δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα όσα αποφάσισε η παραγωγή. Επίσης τον κ. Κιμούλη τον τιμά ιδιαίτερα το γεγονός που αναγνώρισε με δήλωσή του το δίκιο που έχει ο δήμος Μεσολογγίου σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατσόλης."
πηγή:aixmi-news.gr
Η θέση μας ως katochiNews αλλά και η άποψη κατοίκων είναι κοινή και με διάθεση απογοήτευσης: "Η απάντηση του κ. Κιμούλη, ότι δε φέρει ευθύνη, είναι πράγματι αποδεκτή γιατί τη δουλειά του κάνει. Η θέση της δημοτικής αρχής της Ι.Π. Μεσολογγίου θα ήταν να κατοχυρώσει την παράσταση και να αποζημιωθεί σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία από την εταιρεία, η οποία ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, έτσι πραγματικά παράταση θα έπαιρνε η παράσταση στη Λάρισα και όχι η αναβολή στους Οινιάδες που δείχνει ασέβεια στο Φεστιβάλ και στους πολίτες της περιοχής μας"  
katochinews@gmail.com