24 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2009: Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ [επιμέλεια Δημ. Κοκοτός]

20140724-074802-28082242.jpgΑπο αναγνώστη
“ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!” έκραζαν τα παπαγαλάκια από το 2007 ακόμη, όταν εμφανίστηκε σε όλον τον κόσμο η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Οι μπατιρισμένοι τραπεζίτες, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι απατεώνες καναλάρχες και οι υποτακτικοί σε αυτούς δημοσιογράφοι ήξεραν όμως πως είχε φτάσει το τέλος της ρεμούλας τους.

Οι τράπεζες μετά από αρκετά συνεχόμενα έτη εσωτερικής ληστείας είχαν 
ξεμείνει εντελώς από μετρητά. Δεν υπήρχε σάλιο, και δεν υπήρχε κανείς να δανείσει τους απατεώνες τραπεζίτες.
Το σύστημα κατέρρεε και όλοι αυτοί έχαναν τα προνόμια και τα αποταμιευμένα κέρδη τους και πήγαιναν στη φυλακή.
Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα ενώθηκαν όλοι τους και αποφάσισαν να φορτώσουν τα χρέη τους στο κράτος ώστε να μετακυλιστούν στον λαό. Η χρεοκοπία των τραπεζών θα παρουσιαζόταν ως κρατική χρεοκοπία.
Το κράτος θα έδινε ότι ρευστό είχε στις τράπεζες και θα εγγυόταν για αυτές για να τραβήξουν επιπλέον ρευστό από την ΕΚΤ.
Πρωτεργάτης ο Αλογοσκούφης ο οποίος ακολουθώντας τις οδηγίες του Προβόπουλου άρχισε να χώνει χρήμα στους Τραπεζίτες. Ξέχωρα από τα μετρητά που τους έσκασε επιπλέον έμπαινε ο λαός, μέσω του κράτους, εγγυητής στα δανεικά και αγύριστα των τραπεζιτών. Έδινε χρήμα στους απατεώνες που χρεωνόταν ο λαός.
Το σχέδιο φυσικά βρισκόταν σε πλήρη συμφωνία με τους ευρωπαίους συνεταίρους τους οι οποίοι συμφώνησαν να γίνει η Ελλάδα το πειραματόζωο της μετατροπής της τραπεζικής χρεοκοπίας σε κρατική.
Εκεί που δεν τους κάνανε όμως την χάρη ήταν να τους αφήσουν να βάλουν τα δανεικά στο χρέος. Τους ανάγκασαν να τα βάλουν στο έλλειμμα ώστε να αποπληρωθούν άμεσα τα επόμενα χρόνια (κοίτα παραπομπή παρακάτω).
“ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ !!!” έκραζαν τα παπαγαλάκια όταν ξεκίναγε η μεγαλύτερη ληστεία του ελληνικού λαού που έγινε ποτέ.
Ο Καραμανλής τα παράτησε και έφυγε τρέχοντας.
Ανέλαβε να συνεχίσει ο Παπανδρέου με πρωτεργάτη τον Παπακωνσταντίνου.
Στελέχη του τραπεζικού καρτέλ κατέλαβαν όλες τις καίριες κρατικές θέσεις.
ΕΛΣΤΑΤ και ΟΔΔΗΧ πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζιτών.
Τώρα μπορούσαν να μαγειρεύουν τα στοιχεία όπως ήθελαν.
28 δις έδωσε ο Αλογοσκούφης στους τραπεζίτες το 2008-2009.
28 δις αυξήσανε τεχνητά και το έλλειμα του 2009 όπως απέδειξε η Γεωργαντά, χώνοντας μέσα ότι έβρισκαν μπροστά τους. Ακόμα και έσοδα μετέφεραν στα έξοδα για να το φουσκώσουν.
28 δις ήταν και τα μέτρα του πρώτου μνημονίου.
Θέλει πολύ σκέψη;
(βλέπε οπωσδήποτε παραπομπές στο τέλος)
“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ !!!” έκραζαν τα παπαγαλάκια για να καταστήσουν συνένοχο σε κλοπή εκατοντάδων δισεκατομμυρίων κάθε ανόητο ψιλοαπατεωνίσκο που αδυνατόντας να συλλάβει το μέγεθος της απάτης που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια του αυτοενοχοποιούταν.
“ΣΚΑΝΔΑΛΑ! ΣΚΑΝΔΑΛΑ! ΦΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ !!!” έκραζαν τα παπαγαλάκια για να διαιρέσουν και να διχάσουν τον λαό.
Στη συνέχεια διόρισαν πρωθυπουργό τραπεζίτη.
Η Ελλάδα είχε πλέον μετατραπεί σε τσιφλίκι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Έχασε την εθνική της κυριαρχία και άρχισε να δανείζεται ενυπόθηκα στο Αγγλικό δίκαιο. Έδινε το αίμα της για να χώνει λεφτά στους τραπεζίτες για να συντηρούν και να αυξάνουν τα κλοπιμαία τους αυτοί, οι πολιτικοί, οι καναλάρχες και οι δημοσιογράφοι. Τα ποσά ανέρχονταν πλέον σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια.
Συνένοχη και συνδιοργανώτρια όλης της φάσης η τραπεζική ελίτ που διευθύνει την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ.
Κοντά σε όλους αυτούς προστέθηκαν και ένα σωρό κατηγορίες εργαζομένων που επιδιώκοντας να διατηρήσουν τα προνόμιά τους μετατράπηκαν σε δοσίλογους και νενέκους.
Οι δικαστές λοιπόν έκλεισαν την υπόθεση του ελλείμματος και χρειάστηκε η παρέμβαση συστημικού μεγαλοδημοσιογράφου ο οποίος ανέδειξε το θέμα και η δικαιοσύνη πληγωμένη αναγκάστηκε να το επαναφέρει για εξέταση.
Αυτό που δεν λένε όμως είναι πως ο Γεωργίου απολαμβάνει ασυλία αντίστοιχη του Προβόπουλου και δεν μπορεί κανείς να τον πειράξει εάν δεν τα βάλει με το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που κυβερνά την ΕΕ. Εάν η υπόθεση ανοίξει κατηγορούμενοι θα βρεθούν και η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Όλι Ρεν, ο Μπαρόζο και ο Τρισέ. Ποιός τολμά;
Σκοτεινός και βδελυρός και ο ρόλος των τραπεζοϋπαλλήλων οι οποίοι ενώ γνωρίζουν προτιμούν να εξαργυρώνουν με προνόμια, χρυσές εθελουσίες και εφάπαξ την σιωπή τους.
“Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !!!” κράζουν τα παπαγαλάκια.
Ο “μπερδεμένος” ελληνικός λαός κατεβάζει το κεφάλι και παρακολουθεί αμέτοχος να ξεπουλάνε τη χώρα του στους τραπεζίτες, ελπίζοντας πως έτσι θα σώσει πρόσκαιρα το τομάρι του και θα προλάβει να ψοφήσει έχοντας αρκετά Ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ώστε να βολέψει και τα παιδιά του. Τα υπόλοιπα παιδιά ας πάνε στον διάολο.
“Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !!!” κράζουν τα παπαγαλάκια.

Δεν είναι όμως όλοι οι λαοί ίδιοι. Δεν έγινε παντού έτσι. Για να θυμηθούμε και την Ισλανδία:

πηγή:olympia.gr / επιμέλεια Δημ. Κοκοτός