20 Ιουνίου 2014

Αέρας ιδανικός καλοκαιράκι και καιρός για kite & windsurfing στο Διόνι [πλούσιο φωτορεπορτάζ]

   
   Το Διόνι είναι η παραλία στο Ιόνιο Πέλαγος στην Κατοχή Οινιάδων - Μεσολογγίου και στη βόρεια πλευρά των εκβολών του Αχελώου. Για να φτάσεις εκεί διανύεις μια απόσταση από τον κάμπο περίπου τα 16 χιλιόμετρα από το χωριό.
Περνάς από τον κάμπο της Κατοχής και από τις Οινιάδες, (την αρχαία πολιτεία στο λόφο, η οποία τα χρόνια εκείνα ήταν νησί και άνηκε στις Εχινάδες νήσους).

Φτάνοντας στο Διόνι διακρίνεις μια άγρια ομορφιά που τον κύριο λόγο στο περιβάλλον έχει η φύση.
Συνιστούμε στους επισκέπτες ότι η διαδρομή είναι ωραία και ενδιαφέρουσα αλλά... στη διαδρομή θέλει ιδιαίτερη προσοχή: Ο δρόμος είναι χαλασμένος σε μεγάλο βαθμό και επιβαρύνεται από την διέλευση βαρέων οχημάτων μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και το μεγάλο αυλάκι που τρώει στην κυριολεξία τον δρόμο. Χρειάζεται να παρθούν μέτρα επιδιόρθωση εξ ολοκλήρου ή να βρεθεί ποιο ασφαλής τρόπος διέλευσης στην παραλία.

Ευτυχώς μηχάνημα του ΤΟΕΒ Κατοχής πέρασε πρόσφατα και βοήθησε όσο μπορεί στην ομαλότητα του χωματόδρομου.

Άρχισαν να μαζεύονται παρέες λοιπόν στο Διόνι που έχει δυο φυσικές πίστες για kite & windsurfing.
Εκτός τους ξένους από περιοχές της χώρας μας και από περιοχές της Ευρώπης, στο θαλάσσιο εντυπωσιακό σπορ συμμετέχουν και παιδιά δικά μας από την περιοχή μας, (Κατοχή - Νεοχώρι - Μεσολόγγι - Ναύπακτο).

Ας πάρουμε μια γεύση από φωτογραφίες που πήραμε από εκεί μαζί με τον Ν. Πλακίδα, απολαμβάνοντας τον καφέ μας στον Γ. Καλέντζο: