23 Ιουνίου 2014

Κρουασανάκια σφολιάτας με χαλούμι, δυόσμο και κολοκυθόσπορο


Καλημέρα σας και καλή σας εβδομάδα!!! 
ΥΛΙΚΑ για 20-22 κομμάτια
1 φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση 
125 γρ. χαλούμι σκέτο ή με αρωματικά
6-7 φύλλα δυόσμου
Το ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. γιαούρτι
λίγο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
Τον κρόκο από το αυγό 
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο ψιλοκομμένο (στο multi) 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το χαλούμι και τα φύλλα του δυόσμου στο multi και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ασπράδι από το αυγό, αλάτι (όσο θέλουμε) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα κρουασάν
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες (στη φαρδιά του πλευρά).
Κόβουμε σε κάθε λωρίδα 5 τρίγωνα για να φτιάξουμε τα κρουασάν.
Βάζουμε στη φαρδιά πλευρά κάθε τριγώνου μια κουταλιά γέμιση και την απλώνουμε.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο και τυλίγουμε σε κρουασάν.
Βρέχουμε την  άκρη της μύτης της ζύμης και την πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσει και να μην ανοίξουν τα κρουασάν.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί.
Για την επικάλυψη
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κρόκο του αυγού, 2 κ.σ. νερό, ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε για λίγο το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το σουσάμι με τον ψιλοκομμένο κολοκυθόσπορο.
Αφού αλείψουμε με το μείγμα του αυγού τα κρουασάν, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο, χρυσόξανθο χρώμα.

Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)