22 Ιουνίου 2014

Διόνι εθελοντικός καθαρισμός 22-6-2014 {φώτο]

   

   Πολλοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον και λίγοι στο παρόν. για τον καθαρισμό στο Διόνι.
Σήμερα από το πρωί στην παραλία μας στο Διόνι από το χωριό μας πήγαν περίπου στα 10 άτομα και ξεκίνησαν στο Τσιμάρι τον καθαρισμό.

   Δε μπορείς να πεις ότι είχε πολλά σκουπίδια από αναλώσιμα που συνήθως μαζί μας παίρνουμε, αλλά από πρόχειρες κατασκευές - σκέπαστρα από προηγούμενες χρονιές τα οποία εξυπηρέτησαν στον ίσκιο για το μπάνιο τους λουόμενους και μετά αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου και του καιρού.
   Μισογκρεμισμένα, και παρατημένα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια άμορφη μάζα ξύλων, συρμάτων, σωλήνων ως και... ψυγείων!
   Η παρέα που έδωσε το παρόν μάζεψε  μεγάλο ποσοστό κάνοντας μικρούς σωρούς και τοποθετώντας τα εκεί για να τα πάρουν ή να τα κάψουν.

   Ας γίνουν υπεύθυνοι όσοι κάνουν κατασκευές και με το τέλος του καλοκαιριού να μαζεύουν τα απομεινάρια τους.

  Λίγο πριν αποχωρήσουμε με τον Κ. Μαζαράκη πήγαμε και σε άλλα σημεία της παραλίας Διόνι και θυμηθήκαμε εποχές καλές που ήμασταν παιδιά αλλά προβληματιστήκαμε με την κατάσταση που υπάρχει όπως είναι σήμερα και φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει η εκβολή του Αχελώου που μάλιστα ανοίγοντας αυλάκια στην κοίτη για να μας εξυπηρετεί στα σκάφη αλλάζει και η ροή του ποταμού που επηρεάζει την παραλία συνεχώς.

   Τέλος η αποζημίωση ήρθε με φαγητό στον "Ναυαγό", προβατίνα παϊδάκια και διάφορα άλλα εδέσματα, τα οποία ήταν προσφορά του Δημ. Κοκοτού.
   Στο Διόνι ήταν και ο κ. Π. Παπαδόπουλος