30 Μαΐου 2014

Green Cola: Το υγιεινό ελληνικό αναψυκτικό «κερδίζει» οπαδούς και στο εξωτερικό

Green Cola: Το υγιεινό ελληνικό αναψυκτικό «κερδίζει» οπαδούς και στο εξωτερικό
Στο νέο ελληνικό υγιεινό αναψυκτικό που ανταγωνίζεται την Coca Cola κάνει αναφορά η ισπανική εφημερίδα ABC. Το δημοσίευμα τονίζει πως πρόκειται για μια υγιεινή εναλλακτική λύση και πάνω απ΄όλα είναι ελληνικής εμπνεύσεως.

"Μια ελληνική εταιρεία αναψυκτικών παρουσίασε ένα νέο προϊόν: το αναψυκτικό green cola. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση της Coca Cola αλλά υγιεινή. Δεν περιέχει φωσφορικό οξύ , ζάχαρη ή ασπαρτάμη . Η καφεΐνη παράγεται από πράσινους κόκκους καφέ και τη γλυκιά γεύση δίνει η στέβια" σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα με τίτλο "Green Cola: Το αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη που θριαμβεύει στην Ελλάδα".
Όπως μάλιστα τονίζει ο συντάκτης, το βασικό είναι πως το προϊόν είναι ελληνικής εμπνεύσεως και παράγεται στην Ορεστιάδα. Χρησιμοποιεί κιτρικό οξύ αντί για φοσφωρικό οξύ, δεν περιέχει χρωστικές, ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης όπως η ασπαρτάμη. Αντίθετα χρησιμοποιείται στέβια, γλυκαντικό που προέρχεται από φυτό κάτι που καθιστά το προϊόν κατάλληλο και για διαβητικούς.
Η ιδέα ανήκει στον κ. Στέφανο Οκταποδά πρώην επικεφαλής θυγατρικών της Cosmote στα Βαλκάνια. Η φιλία του με τον Περικλή Βενιέρη στέλεχος της εταιρίας CocaCola 3Ε τους οδήγησε μετά την αποχώρησή τους από τις εταιρίες τους να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία ποτών, με τη βοήθεια ενός τρίτου φίλου που είχε γνώση της ελληνικής αγοράς.
http://www.imerisia.gr